cinefil@ The Purge: Anarchy

the-purge-anarchy-review

America anului 2023. Los Angeles, martie, 21 si cateva ore pana la lasarea serii.

Odata cu lasarea serii se dau startul celor 12 ore reprezentand „Noaptea Judecatii„, noapte in care orice crima este posibila (de la viol la macel s.a.m.d.) si lipsita de consecinte, putand fi folosite orice fel de arme. In tot acest timp, politia, pompierii si medicii neintervenind in niciun fel.

Noii Parinti Fondatori au decretat aceasta ca solutie pentru scaderea ratei infractionale.

Daca prima parte The Purge se focusa asupra unei singure familii si a problemelor cu vecinii din cartier, in Anarhia lucrurile evolueaza. Avem cuplul Liz (Kiele Sanchez) si Shane (Zach Gilford) care, in drum spre casa sunt „ajutati” (li se taie cablurile masinii) si apoi vanati de un grup de „judecatori”.

Trailer The Purge: Anarchy

Un tata si bunic, batran si bolnav se ofera de bunavoie unei familii de oameni bogati, familia acestuia, Eva (Carmen Ejogo) si fiica sa, Cali (Zoë Soul) urmand a fi rasplatite pentru sacrificiul acestuia.

Un tata, Leo Barnes, in doliu si pus pe razbunare.

Pe de alta parte, nu toti sunt pro. Pe internet circula filmulele cu numitul Carmelo (Michael K. Williams), liderul rezistentei, anuntand ca nu vor sta cu mainile in san si vor contraataca.

Desigur, Guvernul ajuta si el, doar Noaptea Judecatii face bine si economiei. Se mobilizeaza trupe de asalt vizand anumite cladiri din ghetou.

Atunci cand Leo decide sa le salveze pe Eva si Cali, se declanseaza un set de reactii in lant, culminand cu alaturarea la grup a cuplului Shane si Liz.

Sunt vanati, vanduti ca pe niste sclavi si in cele din urma, salvati de Carmelo.

Mult mai incitanta decat prima parte, Noaptea Judecatii: Anarhia promite sa nu te lase sa-ti intorci capul intr-o parte de frica. Frica aceea ca poate persoana de langa tine ar putea proceda in acelasi fel cu tine.

verdict: 4/5

Articol scris de Giorgiana Păun, ale cărei articole le puți citi pe ispitfire.net.

Un comentariu la „cinefil@ The Purge: Anarchy”

  1. Pingback: The Purge: Anarchy | I, SpitFire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *