cinefil@ Sicario

sicario-review

Sicario, cel mai recent film semnat de Denis Villeneuve, te plictisește teribil, dar deși nu te adoarme, nici nu reușește să-ți capteze atenția.

În latină, sicario înseamnă asasin plătit. Cu această explicație începe filmul, stârnindu-ne curiozitatea de a afla până la final cine este acesta.

Praful din cameră ce dansează în razele soarelui pe care se concentrează primele cadre parcă ne anunță că filmul va fi unul lung. Și de cele mai multe ori așa și pare.

Kate Macer, interpretată de Emily Blunt, este un agent FBI cu ceva probleme în dragoste, cu un singur prieten mai apropiat și viață socială zero. La început, este portretizată drept o femeie curajoasă, sigură pe sine, însă cu cât filmul avansează, descoperim că această descriere este una înșelătoare.

Anii de antrenament, deducția, însăși gândirea analitică a personajului lui Kate se pare că dispar odată cu acceptarea unei misiuni despre care inițial nu i se comunică mai nimic.

Personajul lui Benicio Del Toro, Alejandro, este un tip taciturn și misterios. După primele sale interacțiuni cu Kate îți mai dai seama de un lucru: că, de fapt, Alejandro este omul cheie în acest scenariu scris de Taylor Sheridan.

Trailer Sicario

Filmul rulează, minutele trec și lipsa de inspirație în a construi dialogurile este suplinită, pe alocuri, cu filmări aeriene care nu aduc nimic în plus poveștii, ci doar îi încetinește ritmul și așa lent.
Pe toată durata celor 121 de minute tot ai impresia că acuș, acuș o să înceapă acțiunea, că în următoarele momente se va întâmpla ceva – speri, te rogi la zeii ce patroneză arta filmului, te foiești în scaun, dar nimic spectaculos nu se întâmplă.

Finalul nu surprinde cu nimic: cel care trebuia să moară – moare, Kate ajunge să aibe remușcări de conștiință și devine o fumătoare acerbă după misiunea la care participă.

Dacă înainte de această misiune, Kate era un agent FBI, parte dintr-o echipă, la final, după toate cele întâmplate, super-agentul se transformă într-o oiță căreia îi este teamă de lup (și de umbra sa).

Momente penibile din film:

  • Scena în care Kate Macer e impresionată de aroganța tipului care face pe șeful în biroul șefului ei;
  • Scena în care aceasta, după un arest de amploare care se finalizează cu o poprire pe conturile celui mai mare mafiot din zonă, intră în zona de acțiune și, cu naivitate, agită apele inutil;
  • Scena în care, după o tentativă de omor la adresa ei, încă se încăpățânează să facă parte dintr-o misiune despre care nu știe aproape nimic;
  • Scena în care Kate este amenințată cu pistolul pentru a semna o hârtie;

Momente atractive din film:

  • Singurul moment atractiv din film este razbunarea personajului lui Benicio Del Toro, rapiditatea cu care mânuiește arma, merită un „wow”.

verdict: 1/5

Un comentariu la „cinefil@ Sicario”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *