Cinepolitica Extra Time, la a doua ediție

cinepolitica-extra-time

Cinepolitica Extra Time va marca anul acesta 25 de ani de la prăbușirea Zidului Berlinului și a simbolicei Cortine de Fier care a împărțit Europa în două. Astfel, în perioada 17-19 noiembrie, vor rula, la Cinema Elvira Popescu din București, șase filme pe această temă și vor avea loc două dezbateri cu istorici, sociologi și politologi, care vor pune în discuție moștenirea Cortinei de Fier și zidurile ridicate în Europa ultimelor decenii.

Up to the Border – A Personal View of the Berlin Wall

Germania, 2012
Regia: Claus Oppermann și Gerald Grote

Evenimentul va începe luni, 17 noiembrie, de la 18:00, cu documentarul Up to the Border – A Personal View of the Berlin Wall, o reconstituire unică a împrejurărilor în care un Zid a tăiat Berlinul în două.

Face the Wall / Gesicht zur Wand

Germania, 2009
Regia: Stefan Weinert

Seara de luni va continua, de la ora 21:30, cu filmul lui Stefan Weinert, care prezintă poveștile șocante ale cinci cetățeni est-germani arestați după ce au încercat să fugă din țară.

It Happened in August. Building the Berlin Wall – Anatomy of a Political Crisis

Germania, 2001
Regia: Ullrich Kasten

Marți, 18 noiembrie, de la 18.00, este programat documentarul lui Ullrich Kasten, It Happened in August. Building the Berlin Wall – Anatomy of a Political Crisis, un film ce reia contextul împărțirii brutale a Europei în două și detaliază viața cotidiană a germanilor în jurul Zidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *