Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic

Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic va debuta anul acesta, în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.

Primul festival din România dedicat filmelor documentare și de ficțiune pe teme politice, Cinepolitica va cuprinde două secțiuni: cea competitivă, în cadrul căreia vor fi proiectate 12 filme de lungmetraj realizate recent, care vor concura pentru Trofeul Cinepolitica şi Premiul Special Cinepolitica, și cea necompetitivă, în cadrul căreia organizatorii vor delecta publicul cu producţii celebre, prezentate şi premiate la numeroase alte festivaluri internaţionale.

Pe lângă aceste două secțiuni, Cinepolitica va găzdui și o serie de evenimente speciale: master-class-uri sau workshop-uri.

Festivalul Cinepolitica este organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), al Universităţii Naţionale de Arte (UNArte), al Universităţii Bucureşti, al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi al York University Toronto, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Iar, după cum se menționează în comunicatul de presă, acesta este un festival ce se adresează:

publicului cinefil, pasionat de arta cinematografică, indiferent de tematica abordată în filme, persoanelor interesate de politică, naţională şi internaţională, precum şi de istoria recentă, tinerilor dornici să afle mai multe despre lumea în care trăiesc, dar şi despre modul în care o pot schimba, publicului specializat (studenţi – în special de la Film, Arte şi Studii Politice – şi persoane care activează într-un mediu audio-vizual)

Un comentariu la „Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *