Cinepolitica > In memoriam Václav Havel

După cum anunţam săptămâna trecută, în luna iunie va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica.

Organizatorii invită publicul să intre în atmosfera evenimentului prin intermediul unei avanpremiere care se va desfăşura la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR), în perioada 11-14 iunie.

Această avanpremieră va cuprinde patru programe speciale, printre care se numără și unul dedicat unuia dintre cei mai importanţi lideri politici de la sfârșitul secolului al XX-lea, Václav Havel.

Programul In memoriam Václav Havel va avea loc în data de 14 iunie și va începe de la ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, cu documentarul din 2006: Cetăţeanul Václav Havel pleacă în vacanţă, regizat de Adam Novak şi Jan Novak.

După acest film, va fi proiectat mediumetrajul Václav Havel la Cetatea din Praga (2009), un documentar în regia lui Petr Jančárek, care trece în revistă primele şase luni de preşedinţie ale lui Havel, perioadă în care acesta a călătorit pentru prima dată în Europa, SUA şi Uniunea Sovietică.

Iar de la 21.30, Muzeul Ţăranului Român va găzdui proiecţia în aer liber a lungmetrajului Plecare/Leaving, din 2011, unicul film regizat de Václav Havel, o comedie dulce-amară despre un cancelar care urmează să fie demis din funcţie după foarte mulţi ani de serviciu în slujba ţării. Adaptare a piesei omonime, publicată de Havel în 2007, Plecare a fost lansat în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, ediţia 2011.

Prima ediție a Festivalul Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica se va desfășura la București, în perioada 15 – 21 iunie, la Cinema Studio.

Un comentariu la „Cinepolitica > In memoriam Václav Havel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *