Cinepolitica > Omul politic

După cum anunțam zilele trecute, primul festival al filmelor politice din România – Cinepolitica – va fi precedat de o serie de patru programe speciale. Unul dintre acestea este și cel intitulat Omul politic, care va avea loc în ziua de 12 iunie.

Evenimentul va începe de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea, cu Il Divo, filmul regizorului italian Paolo Sorrentino. Acesta a câștigat premiul Juriului la Cannes 2008 iar la Premiile Academiei Europene de Film 2008, Tony Servillo a primit premiul pentru cel mai bun actor. Il Divo spune povestea lui Giulio Andreotti, omul care este, de patru decenii, sinonim cu puterea în Italia și care se află la cel de-al șaptelea mandat ca prim-ministru.

De la 21.30, Muzeul Țăranului Român va găzdui proiecția în aer liber a primului film regizat de către Ralph Fiennes. Coriolanus prezintă viața liderului roman Caius Martius Coriolanus, autorul unei neobișnuite alianțe cu dușmanul său de moarte, Tullus Aufidius (Gerard Butler), alături de care a îngenuncheat Roma în secolul al V-lea î.Ch.

Celelalte programe speciale sunt: In memoriam Václav Havel, ce va avea loc în data de 14 iunie, și Poliția politică, din 13 iunie.
Prima ediție a Festivalului Internațional al Filmului Politic – Cinepolitica va avea loc în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.

2 comentarii la „Cinepolitica > Omul politic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *