Cinepolitica > Program special dedicat lui Želimir Žilnik

Iată că surprizele de la Cinepolitica nu s-au încheiat după anunţarea filmelor din competiţia oficială şi a secţiunilor speciale.

Două dintre filmele cineastului sârb Želimir Žilnik vor fi proiectate în cea de-a patra zi a festivalului, luni, 18 iunie, la Cinema Elvira Popescu, în prezenţa regizorului.

Astfel, de la orele 18:00, va fi difuzat Early Works/Opere timpurii, din 1969, un film inspirat de demonstraţiile studenţeşti din 1968 şi de dezastrul provocat de ocuparea Cehoslovaciei. Early Works a primit Ursul de Aur la Festivalul Internaíonal de Film de la Berlin.

Ora 9 seara aduce un alt film regizat de Želimir Žilnik – Old School of Capitalism/Vechea şcoală a capitalismului, realizat în 2009. Acesta a fost inspirat de primul val de revolte muncitoreşti ce au lovit Serbia după instaurarea capitalismului.

Želimir Žilnik este cunoscut drept iniţiatorul genului „docudramă”. Încă de la începutul carierei, filmele sale s-au axat pe probleme contemporane şi au oferit opinii sociale, politice şi economice despre viaţa de zi cu zi.

Anul acesta, Želimir Žilnik este membru al juriului primei ediții a Cinepolitica și unul dintre invitații speciali ai festivalului.

Un comentariu la „Cinepolitica > Program special dedicat lui Želimir Žilnik”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *