1
12 februarie 2013
 
 

Cinepolitica revine anul acesta cu a doua ediție


După ce anul trecut se desfășura prima ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, singurul festival din România dedicat filmelor politice, iată că anul acesta va avea loc cea de-a doua ediție, în perioada 2 – 7 aprilie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din București.

Anul trecut, în deschiderea festivalului a rulat The Lady / Doamna, cel mai recent film realizat de Luc Besson, în vreme ce în închidere a fost proiectat documentarul lui Charles Ferguson, Inside Job: Adevărul despre criză.

Trofeul Cinepolitica a fost câștigat de Post Mortem, în regia lui Pablo Larrain, Premiul pentru cel mai bun film politic a revenit lui All that Glitters/Tot ceea ce sclipește, în regia lui Tomas Kudrna și a fost acordată și o Mențiune specială filmului The Boy Who Was a King/Băiatul care era rege, în regia lui Andrei Paunov.

Festivalul Cinepolitica este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, sub deviza Singura noastră politică este cea a cinematografului!, fiind patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).


Articol scris de