Cinepolitica se încheie cu Inside Job

Prima ediție a Festivalului Internaţional al Filmului Politic – Cinepolitica se va încheia cu documentarul lui Charles Ferguson, Inside Job: Adevărul despre criză.

Inside Job a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar în 2011, a fost premiat de către DGA (Sindicatul Regizorilor din America) pentru cel mai bun debut, de către SAG (Sindicatul Scenariștilor din America) pentru cel mai bun scenariu de documentar, în vreme ce The National Board of Review l-a inclus, la ediția din 2011, în rândul celor mai bune 6 documentare ale anului.

Narat de Matt Damon, Inside Job: Adevărul despre criză oferă o analiză extrem de clară a crizei financiare globale din 2008, care a provocat pierderi de peste 20 de trilioane de dolari, a aruncat în șomaj și a lăsat fără case milioane de oameni, și a dus lumea în pragul colapsului financiar global. Grație unei documentări exhaustive și a nenumărate interviuri cu importanți specialiști financiari, politicieni, jurnaliști și profesori, filmul analizează apariția unei industrii ilicite care a corupt politica, legislația și mediul academic.

Cinepolitica este primul festival din România rezervat filmului politic și se va desfășura în perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu din București.

4 comentarii la „Cinepolitica se încheie cu Inside Job”

  1. Trebuie sa ma uit la asta. Mie imi plac documentarele despre tot ce inseamna economie si geopolitica. Iti spun lucruri intr-un rezumat pe care nimeni din politica nu vrea sa il faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *