CineȘoc, la ArCUB

cineȘoc Starred UP

CineȘoc este proiectul celor de la ArCUB, care doresc să vină cu o alternativă la filmul de mall și, în același timp, să completeze oferta deja existentă a cinematografelor independente din București.

Filmul lunii mai este Starred Up (2013), regizat de David Mackenzie, după un scenariu de Jonathan Asser.

Acesta prezintă situația nefericită a lui Eric (Jack O’Connell), un adolescent furios și exploziv, care este mutat într-o închisoare pentru adulți din cauza comportamentului său agresiv și violent. Odată ajuns în interiorul penitenciarului, Eric își găsește nașul în persoana tatălui său înstrăinat, Neville (Ben Mendelsohn).

Starred Up a câștigat, în 2014, Premiul pentru cel mai bun film, la BAFTA, iar Mackenzie a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai bun regizor, în vreme ce Asser a luat Premiul pentru cel mai bun scenarist.
De asemenea, Starred Up a fost inclus pe lista cu cele mai bune zece filme ale anului, publicată de National Board of Review din Statele Unite ale Americii.

La eveniment va participa și Iulia Rugină, regizoarea filmului Love Building, care este implicată în producția unui documentar despre cea de-a doua ediție a proiectului Filme după gratii – proiecții în penitenciare. Acesta are ca scop promovarea filmului românesc în rândul persoanelor private de libertate, iar Iulia Rugină va vorbi despre impactul acestui proiect în închisorile românești.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14). Prețul unui bilet este de 10 lei.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *