Coborâm la prima, un film cu acțiunea plasată în prima zi de după incendiul din clubul Colectiv

coboram-la-prima

După mai multe scurtmetraje inspiraționale, Tedy Necula debutează în lungmetraj cu filmul Coborâm la prima. Filmările pentru acesta au început deja iar premiera urmează să aibă loc în cursul anului viitor.

Întreg filmul se petrece într-un vagon de metrou, în prima zi de după incendiul din clubul Colectiv. Nevoiți să petreacă împreună câteva ore, pentru că metroul se oprește între stații, călătorii încep să se descopere și să renunțe la prejudecățile pe care le au față de cei cu care, din întâmplare, sunt colegi de călătorie.

Coborâm la prima este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți să descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculți.

Din distribuție fac parte Emilian Oprea, Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Victoria Cociaș, Constantin Drăgănescu, Ela Ionescu, Dan Murzea, Iulia Dumitru.
Scenariul este scris de Alexandra Axinte, care mai are în portofoliu și scenariul filmului Dublu, apărut anul trecut.

tedy-necula-coboram-la-prima

Regizorul Tedy Necula a ținut să precizeze că acesta nu este un film despre Colectiv, chiar dacă acțiunea se petrece în preajma acelui eveniment.

Este o poveste pe care o trăim în fiecare zi, suntem în metrou aşa cum suntem şi în lume – unii lângă alţii, împreună –, iar dacă ne deschidem, vedem că avem ce împărtăşi. Nu e un film despre Colectiv, dar viaţa nu poate nega evenimentul. Sunt poveşti paralele din vieţile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificaţie specială pentru unii.

Filmările au loc în studioul Filmărie, de pe strada Dionisie Lupu din București, unde echipa de producție a construit un vagon de metrou în numai șapte zile.

Fiind un film independent, contează și timpul și resursele, așa că am fost nevoiți să construim vagonul de metrou în doar 7 zile, cu o echipă formată din 8 oameni. S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar suntem bucuroși că decorul pare foarte foarte real,
spune Anca Vlăsceanu, coproducatorul peliculei.

coboram-la-prima-metrou

Mai multe detalii despre regizorul Tedy Necula puteți găsi pe site-ul său, tedynecula.com (unde puteți viziona și scurtmetrajele realizate de el). Iar pentru a sta la curent cu toate noutățile despre Coborâm la prima, urmăriți pagina de Facebook oficială a filmului.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *