Concurs > Câștigă un abonament la Cinepolitica

Festivaluri precum Cinepolitica oferă publicului ocazia de a vedea, de multe ori, filme pe care nu le va mai întâlni în cinema prea curând (dacă se vor lansa vreodată în România).

Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica se va desfășura săptămâna viitoare, între 2 și 7 aprilie, la Cinema Studio și Elvira Popescu.

Festivalul se va deschide cu co-producția italiano-franceză Bella addormentata / Frumoasa adormită, în regia lui Marco Bellocchio, în vreme ce în închidere va fi proiectat cel mai recent film regizat de Robert Redford, The Company You Keep / Spune-mi cu cine te însotești.

Pe lângă competiția oficială, din care fac parte opt filme, Cinepolitica a mai pregătit alte patru secțiuni speciale: Drumul libertății, Papalitatea azi, Propagandă și Manipulare și, cea de-a patra, Insuportabila memorie.

Împreună cu organizatorii festivalului, vă oferim un abonament care permite accesul la toate proiecțiile Cinepolitica.

Spune-ne care este ultimul film documentar pe care l-ai văzut și ce te-a făcut să te uiți la el iar vineri, 29 martie, poți fi câștigătorul/câștigătoarea acestui abonament la Cinepolitica.

13 comentarii la „Concurs > Câștigă un abonament la Cinepolitica”

 1. Ultimul documentar pe care l-am vazut a fost Valkyrie: atentatul impotriva lui Hitler pe MGM. Orice legat de Hitler si capacitatea lui de a manipula milioane de oameni ma fascineaza. Mi s-a parut f interesant ca cei care au incercat sa il inlature si care evident, pentru ca nu au reusit, au fost macelariti de nazisti, in loc sa fie considerati eroi de poporul german, au fost considerati tradatori chiar si dupa caderea nazismului. Au avut nevoie de 10-20 de ani ca reputatia lor sa fie spalata iar urmasii acestora sa nu mai fie persecutati. Ciudat ca in Romania mereu ne-am bucurat sa ne ucidem liderii iar Germania a fost distrusa cand si-a pierdut liderul bolnav psihic.

 2. Ultimul documentar pe care l-am văzut și îl recomand e Blokada, un insight bine documentat, despre unul dintre cele mai lungi și semnificative, din punct de vedere politic, proteste ale studenților de la facultatea de sociologie, din Zagreb, în 2009. Protestul s-a extins în universitățile din toată țara și a vizat subiecte presante pentru studenții până-atunci-lipsiți-de-sens-politic; o situație similară cu ceea ce se întâmplă în prezent la noi în țară, în Cluj și București concomitent – unul dintre motivele pentru care am urmărit documentarul.

 3. Ultimul documentar vazut se numeste Teoria conspiratiei – Am aterizat pe luna. Acest documentar trateaza pe larg teoria conform careia aterizarea pe luna a fost regizata de catre NASA, oamenii neajungand pe luna in 1969. Documentarul aduce argumente puternice in favoarea conspiratiei, ca de exemplu steagul american care flutura in vid, diverse anomalii fotografice precum si impedimente tehnologice ale vremii ce nu ar fi permis aselenizarea.

  1. Subiectul controversat a fost motivul pentru care am urmarit cu interes acest documentar.

 4. 1,the sheik and me
  un regizor american povesteste procesul de creatie in imagini al filmului
  2.odessa
  masacrul celor 22.000 de evrei ca represalii la odessa

 5. Am vazut un documentar: Saga unei civilizatii – Sasii ardeleni pentru ca ma pasioneaza istoria si am aflat foarte multe lucruri pe care eu nu le stiam; cum a inceput totul si unde au emigrat acesti sasi

 6. Ultimul documentar pe care l-am vazut s-a numit Vikingii si amerindienii – un capitol pierdut din istoria Lumii Noi; se descoperisera prea putine urme ale explorarii vikingilor in Lumea Noua. Foarte interesant.

 7. „Gheparzii pe muchie de cutit” – cele mai vulnerabile feline ale planetei dar si unii dintre cei mai iscusiti supravietuitori; cea mai rapida femela-ghepard cronometrata vreodata,a terminat in 5.95 secunde

 8. Ultimul documentar a fost Pompei – Ultima zi. Documentarul ne arată diferitele faze ale erupției, cu toate că imaginile create digital nu sunt întru totul precise. Spectatorii pot face o călătorie în timp și pot asista la ultima zi a acestui oraș, 24 de ore de teroare și panică în care peste 4 miliarde de tone de lavă, cenușă și pietre au acoperit faimoasa așezare.
  Filmul se bazează pe dovezi arheologice, dar și pe scrierile unuia dintre supraviețuitori pentru a reconstitui ultima zi a orașului Pompei. Efectele speciale ne arată cum a arătat unul din cele mai mari dezastre naturale ale tuturor timpurilor.

 9. „Dezastrul de la Cernobil”. Acest film documentar reconstituie minut cu minut, cu ajutorul celor povestite de martori, ultima oră dinaintea tragediei de la Cernobîl.
  Cel mai grav accident nuclear din istorie a fost cauzat de o combinaţie de factori: încălcări ale procedurilor, greşeli de proiectare, defecţiuni ale sistemului de comunicaţii şi lipsa de măsuri de siguranţă adecvate.

 10. Ultimul documentar – STASI: Poporul sub control. Asemenea Securităţii din România comunistă, STASI a fost un aparat de represiune-mamut folosit pentru a ţine în frâu populaţia Republicii Democrate Germane şi pentru a-i menţine la putere pe liderii comunişti. Acest film documentar este o mărturie a represiunii exercitate de Ministerul Securităţii Statului din Berlinul de Est asupra unei populaţii tot mai terorizate.

 11. „Gulag” – este un film documentar extraordinar, cu durata totală de trei ore, dedicat infamului gulag și efectului său asupra Rusiei. Mult mai mulți oameni au murit în gulagul stalinist decât sub regimul lui Hitler, iar documentarul aruncă o lumină nouă asupra acestei perioade teribile din istoria recentă rusă, cu efectele sale asupra vieții contemporane.

 12. Marele jaf comunist: August 1959, Bucuresti. Sase fosti membri ai nomenclaturii comuniste si colaboratori ai Securitatii fura o masina a Bancii Nationale in care se aflau 1,6 milioane de lei. Dupa arestarea lor, li se cere sa reconstituie furtul si ancheta in fata aparatului de filmat. Apoi sunt condamnati la moarte si impuscati.

Comentariile sunt închise.