(P) Cum să faci un blockbuster de succes la Hollywood

Cinema-ul spectacol continuă și în 2014.

Toate indiciile arată că 2014 va fi un an fantastic din punct de vedere cinematografic. Sunt deja câteva filme care se bucură de succes la public. Printre acestea se numără: The Hobbit: The Desolation of Smaug – care continuă succesul din finalul anului trecut, The Legend of Hercules – abia lansat în SUA, Frozen – poate cea mai bună animație a lui 2013, și American Hustle – unul dintre principalii favoriți la Oscar.

Filmele de animație au prins întotdeauna la public, iar Frozen continuă acest trend, bucurându-se și de avantajele prețurilor mai mari pentru proiecțiile 3D, dar și de un rating suficient de mic încât să permită accesul tuturor categoriilor de public. Până în prezent, această animație a celor de la Buena Vista, distribuită în România de Forum Film, a câștigat peste 715 milioane de dolari în întreaga lume.

Alte filme care au început anul bine sunt: American Hustle, The Wolf of Wall Street și drama de război, Lone Survivor (încă nelansată în România).

Dar și genul horror are câteva filme care au ieșit în evidență: Paranormal Activity: The Marked Ones a câștigat în numai dopuă săptămâni aproape 65 de milioane de dolari în întreaga lume (având un buget de numai 5 milioane).

Iar săptămâna aceasta, pe 17 ianuarie, urmează să se lanseze în SUA Devil’s Due, un alt horror care se așteaptă să atragă destul de mulți spectatori în cinematografe.

Și filmele despre jocuri de noroc au mulți fani. Anul trecut, Runner Runner, cu Justin Timberlake, a câștigat aproape 63 de milioane de dolari în întreaga lume, pornind de la un buget estimat la 30 de milioane de dolari. Și anul acesta sunt programate câteva astfel de filme, cel mai așteptat fiind, poate, The Gambler, un remake realizat de Todd Phillips, la filmul cu același titlu apărut în 1974. Pentru mai multe știri despre jocuri de noroc sau despre filme cu astfel de subiecte, există site-uri specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *