Cum se promovează TIFF 2016

campanie-promo-tiff-2016

Și în 2016 campania de imagine a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a fost realizată de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves. Aceștia se află la al treilea an de colaborare cu TIFF și au creat spoturile video și posterele pentru ediția curentă după un concept marca Bloom Branding & Design Studio.

Ideea campaniei vizuale din acest an a plecat de la o propunere făcută anul trecut de graficianul nostru Andrei Pastuhov și de Domnița Georgescu de la Bloom Studio, aceea de a reface întocmai cadre celebre din filme folosind oameni obișnuiți. TIFF s-a mai jucat cu acest concept și în trecut, dar de fiecare dată a reinterpretat cadrul original, condimentându-l cu un twist ardelenesc.
– Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF

Spoturile sunt produse de Libra Film și Studioset. Imaginea e semnată de Marius Mihai Apopei, iar fotografiile sunt realizate de Manole Sava (Greenmind Studio). Filmările au avut loc în Piața Unirii din Cluj, Bd-ul 21 decembrie 1989, Podul Calvaria, Parcul Central și Bd-ul Eroilor.

Noutatea acestei ediții aniversare, veritabil vârf de lance al strategiei orașului în obținerea titlului de Capitala Culturală Europeană în 2021, o constituie reproducerea cât mai fidelă a unor ipostaze iconice folosind clujeni și decoruri reale din Cluj – unele fin sugerate, altele instant recognoscibile. Fiecare dintre cele cinci postere e însoțit de un clip în care orașul devine brusc un platou de filmare, iar un clujean obișnuit se transformă în personaj de film în câteva secunde.
– Mihai Chirilov

Fiecare dintre cele cinci personaje alese au primit un twist ardelenesc, astfel încât Forrest Gump devine Pădurea Ghimpe (în interpretarea lui Rareș Brănescu și Dolores Bădulescu), Amélie se transformă în Amalia (jucată de Andrea Cadar), Terminator ajunge Terminatul (Gheorghe Iftime) pe străzile din Cluj, Marilyn Monroe din The Seven Year Itch devine Mariska (Andra Buicu, studentă la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, alături de actorul Levente Molnar), iar Radu Bereș seamănă izbitor cu Robert de Niro în Taxi Driver aka Taxidermistul.

Iată, mai jos, cele cinci spot-uri video și cele cinci postere.

Forrest Gump / Pădurea Ghimpe

interpreți: Rareș Brănescu și Dolores Bădulescu

Poster_Forrest_Padurea Ghimpe

Amélie / Amalia

interpretă: Andrea Cadar

Poster_Amelie_Amalia

Terminator / Terminatul

interpret: Gheorghe Iftime

Poster_Terminator_Terminatul

Marilyn Monroe din The Seven Year Itch / Mariska

interpreți: Andra Buicu, studentă la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, alături de actorul Levente Molnar

Poster_Marilyn_Mariska

Taxi Driver / Taxidermistul

interpret: Radu Bereș

Poster_Taxi Driver_Taxidermistul

Festivalul Internațional de Film Transilvania va avea loc în perioada 27 mai – 5 iunie 2016, la Cluj.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *