Știri
 

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Planeta Maimuţelor: Revoluţie

 
dawn-of-the-planet-of-the-apes-poster
dawn-of-the-planet-of-the-apes-poster
dawn-of-the-planet-of-the-apes-poster

Dawn of the Planet of the Apes (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
11.07.2014
Durata:
130 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 16 critici/bloggeri de mai jos.
93%
93


Parerea ta
8 voturi

 
Actori

Sinopsis Dawn of the Planet of the Apes (2014)

O populaţie aflată în dezvoltare, maimuţele evoluate genetic conduse de Caesar (Andy Serkis), sunt ameninţate de un grup de oameni supravieţuitori ai devastatorului virus ce a făcut ravagii în urmă cu zece ani. Reuşesc să încheie temporar pace, însă aceasta se dovedeşte fragilă şi de scurtă durată, căci ambele părţi se află pe picior de război, un război ce va hotărî care va fi specia dominantă de pe Pământ.2

 
Recenzii Dawn of the Planet of the Apes (2014)
 
 
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
“The Dawn of The Planet of The Apes” fenteaza cateva teme morale, politice si te lasa cumva fara drept de replica. Se joaca frumusel si cu nerusinare cu postura ta de ignorant si este probabil, poate printre singurele filme recente unde personaje antropromorfizate transmit mai mult decat o pot face unele portrete umane.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de Serviciu
Să faci un film credibil, serios, inteligent și emoționant, cu maimuțe care vorbesc, care călăresc, care trăiesc organizat și care au o conștiință mai puternică decât cea a oamenilor, este cu adevărat o mare realizare, iar Matt Reeves & Co se pot mândri cu asta în C.V.-uri.
Marcel Prost – Cinemateca
Filmul e, fara indoiala, cel mai bun din seria “Planetelor maimutelor” si poate cel mai bun SF de pana acum, pe 2014.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
“Dawn of the Planet of the Apes” este mult mai bun decat “Planet”. Ne aduce aminte despre ce este important in viata, ne invata cate ceva despre morala, prietenie, sacrificiu si greutatile ce vin odata cu puterea.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
“Dawn of the Planet of the Apes” este zgomotos, inteligent și dedicat premizei sale, lăsând un gust amar la final, care uimește.
Geoff Berkshire – Paste Magazine
Dawn of the Planet of the Apes este un film bun. Mi-aș fi dorit să fie unul excelent.
Eric Kohn – IndieWire
Sunt multe posibilități cinematografice în jurul nostru. Dar, pentru oricine care este reticent să privească mai sus de posibilitățile a ceea ce este acum în mainstream, “Dawn of the Planet of the Apes” reprezintă un start foarte bun.
A.O. Scott – New York Times
Este un film satisfăcător și un exemplu – unul rar în zilele noastre – a ceea ce încă poate Hollywoodul să realizeze.
Jordan Hoffman – Film.Com
Geniul filmului este că ne face să ținem cu ambele părți.
Peter Travers – Rolling Stone
Ca profunzime, Dawn of the Planet of the Apes nu este la cel mai înalt nivel. Ca spectacol, este umitor.
Erin Free – FilmInk
Dawn Of The Planet Of The Apes este ca un exemplu despre cum se realizează un blockbuster așa cum trebuie: poți avea tot felul de secvențe de acțiune extraordinară, dar acestea trebuie populate cu personaje care să ne facă să ținem la ele.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Viziunea din “Dawn” a maselor de maimuțe inteligente ca stăpâni a tot ceea ce văd cu ochii este chiar mai impresionantă decât în filmul precedent și un motiv suficient pentru a vedea acest film.
Anthony Morris – The Vine
Dawn of the Planet of the Apes este un spectacol de acțiune captivantă, care nu te va face să te simți ridicol pentru că te-ai uitat.
Scott Collura – IGN
Inteligent, profund emoționant, captivant, frumos de privit și cultural relevant, Dawn este simplu un film excelent.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Reeves creează o balanță potrivită între scenele mărețe și cele mai mici, între acțiune la scară largă și momente intime, fără să lase energia să se evapore.
Drew McWeeny – HitFix
“Dawn” nu este doar un film bun de gen sau un film bun de vară. Este un film științifico-fantastic extraordinar, punct.


2 Comentarii


 1.  
  4%

  Nu am vazut celelate parti da asta vreau sa-l vad.Din trailer-ul pe care l-am vazut se pare ca e un film exceptional.
 2.  
  0%

  nu pot sa zic decat ca este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2014.Extrem de emotionant si de bine realizat,cu scene de actiune foarte bune si cu niste interpretari de exceptie,atat oamenii cat si maimutele prin CGI. Caesar extrem de convingator,sincer eu cred ca Andy Serkis ar merita macar o nominalizare la Oscar pentru cate personaje a interpretat folosind aceasta tehnica,la ora actuala e cel mai bun pentru astfel de roluri.

  Răspunde


  (obligatoriu)