Domestic se lansează simultan în cinematografe și pe Webkino

Pe 1 aprilie 2011, se lansa Webkino, care devenea astfel prima platformă online pe care se putea viziona filme românești. Lansarea avea loc odată cu premiera filmului Periferic. În prezent, Webkino găzduiește 21 de filme, care pot fi vizionate contra unei sume de 2 sau 3 euro, iar plata se poate face fie prin SMS, fie cu cardul.

Astăzi, 22 martie, un alt film românesc își face premiera simultan în cinematografe și online, pe Webkino și pe Vimeo on Demand. Este vorba despre Domestic, noul film al lui Adrian Sitaru. Însă, în prima fază, acesta nu va fi disponibil decât din afara României, după cum afirma fondatorul Webkino, Dragoș Stanca, pe blogul său:

Raman fidel conceptului anuntat initial, prin care Webkino incearca sa ofere filme online, legal, simultan cu premiera in cinema. In prima faza, insa, aceasta productie va fi disponibila doar din afara Romaniei.

De asemenea, Domestic devine și primul film românesc care va fi disponibil pe noua platformă, recent lansată, Vimeo On Demand, care își propune să vină în sprijinul cineaștilor independenți care întâmpină dificultăți în a-și găsi un distribuitor internațional.

Domestic este o comedie neagră despre oameni, animale și despre relația complicată dintre aceștia. Cel puțin așa se specifică în sinopsis. Însă, după ce-l vei vedea, vei observa că este mai mult de atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *