De Sfântul Ion, cei care-și sărbătoresc numele au intrare gratuită la HappyCinema

sf-ion-film-gratis-happycinema

Sâmbătă, 7 ianuarie, cei care își sărbătoresc numele de Sfântul Ion au intrare gratuită la un film la alegere la HappyCinema.

Evenimentul este organizat de HappyCinema în colaborare cu Asociația de Consultanță şi Consiliere Economico-Socială Oltenia și are ca scop încurajarea vizionării producțiilor cinematografice în mod legal, în condiții de cineplex pentru filmele noi, sau pe platforme online care onorează drepturile de autor, pentru filmele care ies din circuitul cinematografelor.

România este printre ultimele țările europene la consumul de film în sălile de cinema, însă, conform Motion Picture Association Piracy Report, se regăsește pe lista țărilor în care consumul ilegal este la cote înalte, alături de Pakistan, Rusia sau Ucraina. Una dintre cele mai populare căutări pe Google în 2016 este „filme online 2016” și, conform unui studiu realizat de Starcom și MediaVest România, reiese că dintre cele mai frecventate 10 site-uri online pentru vizionarea filmelor, nouă oferă conținut gratuit, fără a-și asuma însă acoperirea drepturilor de autor.

În prezent, sunt deschise trei cinematografe HappyCinema: în București, Focșani și Buzău.

Mai multe detalii despre programul cinematografelor și adresele acestora puteți afla pe site-ul HappyCinema.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *