Din 1 iulie, se dă startul la KineDok

Kindedok

Miercuri, 1 iulie, de la ora 19:30, la Cinema Elvira Popescu, debutează seria de proiecții KineDok, un proiect One World Romania.

Primul film care va putea fi urmărit la KineDok este Men with balls sau Turneul de la Besence. Documentarul lui Kristóf Kovács vorbește despre inițiativa primarului satului maghiar Besence, Ignácz József – care va fi prezent la București, de a construi un teren de tenis din fonduri europene, într-o localitate cu 126 de persoane și un șomaj de 98%.

Trailer Men with Balls

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar. Până la sfârșitul anului, 12 filme din centrul și estul Europei vor fi proiectate în 20 de locații din 14 orașe din România. Partenerii programului – organizații din 5 țări europene, printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

Aproape 200 de proiecții vor avea loc în Arad – la Fabrica Teba (în parteneriat cu Asociația CitiZenit); Brașov – Cinemateca Patria; București – la Acuarela, Elvire Popesco, J’ai Bistrot, Journey pub&more, Make a Point, Spațiul Public European, The Institute – Frontline Club; Constanța – City Hub-Biblioteca Colorată; Cluj – Casa TIFF; Galați – Muzeul de Artă Vizuală; Iași – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”; Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc; Oradea – Moszkva Cafe; Piatra Neamț – Ceainăria Teaz; Sfântu Gheorghe – Casa de Cultură Municipală (în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou); Timișoara – Aethernativ și Ambasada; Târgu Mureș – J’ai Bistrot.

Lista completă cu filmele care vor putea fi urmărite în cadrul programului KineDok poate fi găsită pe site-ul evenimentului: kinedok.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *