Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară, la a șasea ediție

Divan-Film-Festival

Ajuns la cea de-a șasea ediție, Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară se va desfășura anul acesta în perioada 21 – 30 august și va avea tema Drumuri şi răspântii.

Festivalul va începe cu două seri de proiecţii extraordinare în aer liber în Centrul Vechi al Craiovei, recent renovat, şi va continua din 23 august în Portul Cultural Cetate (judeţul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare.

Adesea eroul nu poate sta într-un singur loc deopotrivă pentru că este prigonit dar și pentru a putea să se pună în slujba a cât mai mulți oameni. Păcală și Nastratin Hogea călătoresc făcând dreptate și uimindu-și semenii cu istețimea lor, haiducii sunt într-o perpetuă goană deopotrivă pentru a fugi de potere dar și pentru a îndrepta abuzurile. Chiar și afirmarea internațională a filmului românesc cu așa-numitul Nou Val al cinematografului românesc începe cu un road movie, Marfa și banii (2001), al lui Cristi Puiu.
– Marian Ţuţui, directorul artistic al Divan Film Festival, despre tema centrală a actualei ediții.

Timp de 10 zile în cadrul festivalului vor rula lungmetraje şi scurtmetraje balcanice, vor avea loc concerte, precum şi deja tradiţionalul simpozion ştiinţific, care va avea ca invitați critici de film, profesori universitari și specialiști din domeniul filmului din Croația, Grecia, România și Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *