Documentare gratuite de la Doc Alliance

filme-gratis-doc-alliance

Filmul documentar Climbing Higher este disponibil gratuit pe platforma DAfilms.com până duminică, 11 decembrie.

Realizat de David Čálek, Climbing Higher spune povestea alpinistului ceh Radek Jaroš, cel care a devenit primul ceh din istorie și al 15-lea om din întreaga lume care a cucerit Vârful K2, cunoscut și ca Muntele Godwin-Austen sau Chhogori, situat în China. Cu o înălțime de 8.611 metri, K2 ocupă al doilea loc în topul celor mai înalți munți din lume.

Climbing Higher a câștigat la începutul lunii noiembrie, Premiul pentru cel mai bun lungmetraj despre munte la Banff Mountain Film and Book Festival, care are loc anual în Canada.

Trailer Climbing Higher

În afară de Climbing Higher, tot pe DAfilms.com sunt disponibile nouă filme documentare portugheze selectate în cadrul festivalului Doclisboa.
Acestea pot fi vizionate gratuit online până duminică, 18 decembrie.

Printre ele se numără Celeste, al lui Diogo Varela Silva, un portret al cântăreței de fado Celeste Rodrigues. Tot despre muzică este vorba și în filmul Phil Mendrix, de Paulo Abreu, care prezintă povestea lui Filipe Mendes, unul dintre cei mai buni chitariști portughezi din toate timpurile. Vila do Conde Extended, realizat de Miguel Clara Vasconcelos, impresionează prin muzică și prin povestea unui băiat care scrie o scrisoare de dragoste.

Poți vedea toate filmele disponibile pe site-ul DAfilms.com.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *