Documentarul Doar o răsuflare, disponibil pe HBO

doar-o-rasuflare

Doar o răsuflare, un documentar regizat și produs de Monica Lăzurean-Gorgan, este disponibil din această săptămână pe HBO și HBO GO.

Monica Lăzurean-Gorgan a câștigat un concurs organizat de Fundația Soros pentru realizarea a trei documentare. Unul dintre aceste proiecte presupunea o documentare în Copșa Mică. Acolo i-a cunoscut pe Dobrin, Lia, soția lui, și pe cei trei copii ai lor, adică familia Sicrea. Monicăi i s-a părut interesantă această familie și drept urmare a început s-o urmărească în fiecare an. A filmat cam de două ori pe an, timp de șapte ani și rezultatul se poate vedea în documentarul Doar o răsuflare.

Tatăl mi s-a părut un personaj interesant. Pe de o parte carismatic, pe de altă parte, din discuția cu el, mi-am dat seama că pe umerii săi apăsa o întreagă dilemă: își dorea să se redeschidă fabrica ca să le poată asigura un trai decent copiilor săi. Pe de altă parte, spera într-un miracol prin care fata lui cea mică să se însănătoșească și să poată să meargă. Mi s-a părut intensă și complicată problema lui.
– spune Monica Lăzurean-Gorgan, pentru HBO.

Trailer Doar o răsuflare

Doar o răsuflare prezintă absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinsă între iubire și credință, pământ și rai. Reflectând povestea lui Iov, această fabulă existențială despre dragoste, credință și lupta dintre ele prezintă schimbările complexe ce se petrec în dinamica emoțională a familiei, totul pe fondul transformării ecologice, sociale și economice.

Filmul Doar o răsuflare a câştigat trofeul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun documentar, la festivalul care a avut loc în perioada 12 – 20 august, iar în România a rulat în premieră în cadrul Zilei HBO de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *