Documentarul Paris, La vie Sportive, din 26 iulie, pe Eurosport

Paris-la-Vie-Sportive-eurosport

La aproape șase ani după ce capitala Franței a fost desemnată gazdă, începe numărătoarea inversă până la Jocurile Olimpice Paris 2024. Eurosport, deținătorul drepturilor de difuzare a Jocurilor Olimpice în România, sărbătorește cu programe exclusive și originale pe 26 iulie.

Astfel, Eurosport va aduce, în premieră, documentarul Paris, La vie Sportive, care va vorbi despre relația unică a Parisului cu sportul în cei 100 de ani de când a găzduit ultima dată Jocurile Olimpice, în 1924. Documentarul, care are două episoade, este narat de legendarul Thierry Henry, câștigător al Cupei Mondiale FIFA 1998 și al UEFA Euro 2000. Programul are, de asemenea, interviuri cu unii dintre cei mai distinși sportivi din diferite sporturi olimpice. Printre aceștia se numără coechipierii lui Henry la Cupa Mondială și la Euro, Emmanuel Petit și Marcel Desailly, precum și legendele tenisului Mats Wilander, de șapte ori campion de Grand Slam la simplu masculin, și ultimul francez care a câștigat titlul de simplu la Roland-Garros, Yannick Noah, dar și Eddy Merckx, de cinci ori câștigător al Turului Franței.

Cel mai important lucru pe care-l aduce un eveniment major sau un turneu important în țara ta este bucuria oamenilor, dar și dorința de a practica un sport. Prin sport, Parisul a reușit să se ridice, să respire din nou și să vadă lumina de la capătul tunelului. Cred că acest lucru este foarte important. Jocurile Olimpice aduc speranță. Sper că se poate vedea acest lucru și că o să reiasă bine din documentar,
– spune Thierry Henry.

Paris, la Vie Sportive, va fi la Eurosport 1, pe 26 iulie de la ora 21:30.

Înainte de premiera documentarului Paris, La Vie Sportive, Radzi Chinyanganya, gazdă Eurosport, va prezenta o emisiune specială intitulată „Un an de visare„, în care va vizita câteva dintre reperele emblematice ale Parisului pentru a intervieva invitați speciali. Printre aceștia se numără Tony Estanguet, președintele Jocurilor Olimpice Paris 2024, Teddy Riner, de cinci ori medaliat olimpic la judo, Matthias Dandois, de nouă ori campion mondial la BMX, și Ysaora Thibus, medaliată olimpică la scrimă.

Emisiunea „Un an de visare” va fi la Eurosport 1 pe 26 iulie, de la ora 21:00.

În plus, Eurosport 1 va aduce și conținut dedicat profilurilor diverșilor sportivi, în emisiunea Olimpicii (The Olympians) tot pe 26 iulie, de la ora 23:30.

Este un eveniment important pentru noi și pentru toți fanii sportului, iar aici nu vorbesc despre cele 17 zile de anul viitor, ci de călătoria de 12 luni până vara viitoare. Vom începe cu o selecție grozavă de conținut, care ne propunem să entuziasmeze de acum și până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris. Este vorba despre a-i duce pe cei care ne urmăresc într-o călătorie care să-i conecteze cu spiritul olimpic. Iar apoi vom trece la următorul pas, acoperind rolul nostru de a spune povestea Jocurilor Olimpice și a atleților care se luptă pentru a-și îndeplini visul. Dacă vă plac Jocurile Olimpice, puteți vedea fiecare minut din fiecare sport care este acoperit în cele 20 de limbi și aproape 50 de țări din Europa în care transmitem la Eurosport și în aplicația Eurosport. 33 de sporturi și 321 de evenimente de medaliere for fi în direct pe platformele noastre. Știm că, la fiecare patru ani, Jocurile Olimpice atrag noi fani ai sportului, cărora le vom aduce o experiență cu adevărat unică. Abia așteptăm să vă facem curioși și să creștem nerăbdarea de a urmări evenimentul de acum și până la ceremonia de deschidere de la Paris, peste 365 de zile,
– Scott Young, SVP Content and Production la Warner Bros. Discovery Sports Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *