Documentarul Rețeaua, de azi, pe HBO

Reteaua

Azi, 24 septembrie, de la ora 20:00, documentarul Rețeaua, regizat de Claudiu Mitcu, va putea fi urmărit, în premieră, pe HBO România.

Filmul este, de asemenea, disponibil și pe platforma HBO GO.

Sinopsis Rețeaua

Documentarul urmărește o rețea de oameni binefăcători care cumpără din străinătate medicamente citostatice și le aduc pacienților din România de vreme ce aici aceste medicamente nu există.

În România, medicamentele citostatice nu se obțin nici gratuit, așa cum prevede legea, nici contra cost din farmacii. Ca să rezolve problema, cei care au bani sunt obligați să apeleze la farmaciile din afara țării. Alții, mai puțin norocoși, nu încep un tratament sau urmează unul incomplet. Mulți dintre bolnavii care încearcă să facă rost de medicamente sunt ajutați de o adevărată rețea de oameni care cumpără medicamente din străinătate și le trimit în România cu ajutorul prietenilor, cunoștințelor și turiștilor. Membrii ei nu obțin niciun fel de beneficiu material din participarea la acest „trafic”. Documentarul reconstituie traseul medicamentelor de la una dintre cele mai vechi farmacii din Viena până la pacientul din România.

Trailer Rețeaua

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *