Două scurtmetraje românești, premiate la festivaluri europene

Kowalski

Scurtmetrajele Kowalski, în regia lui Andrei Crețulescu, și Claudiu și Crapii, regizat de Andrei Tănase, au fost premiate luna aceasta. Unul la Zagreb, Croația, celălalt la Festivalul de Scurtmetraj din Cipru.

Kowalski

Kowalski, cel de-al doilea scurtmetraj regizat de Andrei Crețulescu, a primit trofeul Golden Pram/Landoul de Aur, la cea de-a 12-a ediție a Festivalului de Film de la Zagreb, Croația.

Juriul și-a motivat alegerea afirmând că filmul lui Crețulescu reprezintă „17 minute de plăcere pură – dialoguri superbe, interpretare şi regie de zile mari. Şi demostrează faptul că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime”.

Din distribuție fac parte: Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Rodica Lazăr.

Kowalski va rula în cinematografele din România începând din noiembrie, făcând parte din omnibusul Scurt / 4: Istorii de Inimă neagră.

Andrei Crețulescu tocmai ce-a terminat filmările la un al treilea scurtmetraj, intitulat Ramona, se pregătește de un al patrulea scurtmetraj – Șapte luni mai târziu, și, de asemenea, de primul său lungmetraj – Charlton Heston.

Claudiu și Crapii

Claudiu1
Un alt scurtmetraj românesc, Claudiu și Crapii, a fost premiat zilele trecute. Acesta a fost recompensat pentru regie, la Festivalul Internațional de Scurtmetraj din Cipru.

Filmul, avându-i în rolurile principale pe actorii Paul Ipate (Claudiu) și Andrei Mateiu (șeful), spune povestea lui Claudiu, care lucrează la departamentul de pește proaspăt într-un mare supermarket. Zi de zi, vede crapii vii ce se chinuie să se miște și să respire în acvariul lor micuț și supra-aglomerat. Când unul dintre pești începe să tușească precum o ființă umană, Claudiu decide să ia acțiune.

În prezent, regizorul Andrei Tănase are un alt scurtmetraj în post-producție, Viața la țară, care va fi finalizat în cursul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *