Dracula Film Festival, Vol. 1

Aux Yeux des Vivants

Zilele acestea, la Brașov, se desfășoară cea de-a doua ediție a Dracula Film Festival. În principiu, au mai rămas două zile de festival. S-a deschis miercuri seară, cu avanpremiera filmului Dracula Untold, care, din acest weekend, poate fi văzut la majoritatea cinematografelor din țară. Despre cum mi s-a părut, v-am povestit deja.

Acum, să vedem ce s-a întâmplat în ziua a doua a festivalului.

At the Devil’s Door

Am început ziua de joi cu primul film din competiția de lungmetraj. Scris și regizat de Nicholas McCarthy, At the Devil’s Door a debutat anul trecut la SXSW, cu titlul Home.
Este cel de-al doilea lungmetraj horror realizat de McCarthy, după The Pact, și chiar dacă nu reușește să te sperie pentru nicio secundă, iar la nivel narativ întâmpină multe probleme de coerență și de construcție a personajelor, din punct de vedere tehnic, lucrurile stau mult mai bine.
Concluzia: Nicholas McCarthy este un regizor de urmărit. Dar poate ar fi cazul să accepte proiecte ale altor scenariști.
Verdict: 1/5

Aux Yeux des Vivants

http://youtu.be/kOgNx8GKRkc

Julien Maury și Alexandre Bustillo lucrează împreună încă din 2007, când primul lor film, À l’intérieur, a făcut senzație în lumea horror-urilor, câștigând mai multe premii și fiind selectat la festivalul de la Cannes.
Au continuat să colaboreze, dar abia în 2011 au revenit cu un nou film: Livid. Însă acesta nu s-a mai bucurat de același succes ca precedentul.
După alți trei ani, iată că echipa Maury/Bustillo readuce un film în cinematografe. Aux Yeux des Vivants începe chiar bine, în ciuda unor dialoguri mai puțin reușite. Continuarea lasă de dorit, dar ce apreciez la el este fidelitatea cu care urmează toți pașii obișnuiți în crearea unui film horror.
Verdict: 2/5

Urmează: un film românesc, Vineri seară, pe care chiar nu l-am mai suportat și am ieșit din sală înainte de final; Killers, cel mai bun film din competiția festivalului (n-am văzut The Canal, totuși); și un film venit din Grecia, care se numește Norway.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *