Dracula Film Festival, Vol. 2

dracula film festival

Ziua a treia de Dracula Film Fest a adus alte trei filme din competiția de lungmetraj, un film din 2008, de Fabrice Du Welz – Vinyan, și un concert.

Ei bine, am ales doar filmele din competiție. Și am început cu unul românesc.

Vineri seară

http://youtu.be/J28AggHI4Ck

Vineri seară este o colecție de trei scurtmetraje, legate între ele prin monologurile unui DJ-clown.
Avându-l ca regizor pe Jamil Hendy, filmul nu are substanță și nici entertainment nu e. Catalogat drept producție independentă, eu i-aș spune, mai degrabă, o producție realizată de amatori.
Pentru prima dată după mult timp, am ieșit din sală înainte de finalul filmului.
Verdict: 0/5

Killers

A urmat o coproducție indoneziano-japoneză. Kimo Stamboel și Timo Tjahjanto sunt cei doi regizori care semnează cu numele The Mo Brothers. Înainte de Killers au mai făcut un singur lungmetraj, Macabre, care a intrat deja pe lista filmelor de văzut în viitorul apropiat.

Killers este un film cu violență de dragul violenței, este un film despre criminali în serie, este imoral, este greșit, dar este atât de bun!…

Departe de a fi un film perfect totuși – multe elemente au lăsat de dorit, trădând astfel bugetul redus pe care realizatorii l-au avut la dispoziție – Killers știe ce vrea, își cunoaște publicul și îi oferă exact ce se așteaptă de la el.
Verdict: 3/5

Norway

Am încheiat seara cu Norway, al cărui regizor, Yannis Veslemes, a fost prezent în sală.
Un amestec de muzică electronică, disco și imagini, o combinație de vampiri, dragoste și tortură, Norway ar fi putut fi un entertainment art-house de bună calitate. L-a împiedicat, însă, abstractizarea la care Veslemes a recurs și lipsa unei logici schematice.

Nu exclud faptul ca fanii filmelor mai neconvenționale să fie chiar entuziasmați la vederea acestuia.

Verdict: 1/5

Premiile Dracula Film Festival

La finalul celei de-a patra zi, juriul a anunțat premiile.

Trofeul Dracula 2014 a fost câștigat de Canal, singurul lungmetraj din competiție pe care l-am ratat, preferând concertul celor de la Aria Urbană și Luna Amară.

Pentru scurtmetraje, s-au oferit două premii. Astfel, Trofeul Vlădutz 2014 pentru film românesc a revenit lui Kazimir, regizat de Dorian Boguță, iar Trofeul Little Dracula a mers la Emit, de R. J. S. Mayank.

Favoritul bloggerilor cinefili

După o idee a Laurei, am decis să facem un sondaj în rândul bloggerilor care au luat parte la proiecțiile festivalului. Favoritul majorității a fost Killers.

*Am votat alături de Adina Chițu, Angela Georgiana Alexandru, Ariel Constantinof, Bogdan Alex, Corina Nițescu, Emil Călinescu, Ioana Raluca Popescu, Laura Meleacă și Onuț Toana Buruga.

2 comentarii la „Dracula Film Festival, Vol. 2”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *