Eveniment > Două scurtmetraje pe care trebuie să le vedeți

Petre Apostol este unul dintre fondatorii acestui site şi, la fel ca cei mai mulţi dintre noi, este şi un mare pasionat de filme. Însă, nu numai în sensul de a se uita la ele, ci şi-a dus pasiunea mai departe, și a trecut la treabă, începând să facă filme.

Primul scurtmetraj pe care l-a realizat, intitulat Dark Freedom, vorbeşte despre dragoste, despre obsesie, dar şi despre puterea eliberatoare a morţii.

Yeap, destul de dark. În plus, combină imaginile alb-negru cu detalii color, separând astfel două lumi diferite şi incompatibile una cu cealaltă, deşi s-au intersectat la un moment-dat. Sau, poate, totul nu s-a întâmplat decât în imaginaţia eroului principal? Depinde cum priveşti lucrurile.

Cel de-al doilea scurtmetraj se numește Walking Through The Past și vorbeşte tot despre iubire, despre amintiri şi îi are ca protagonişti pe doi bloggeri ploieşteni (sau, în cazul Mihaelei, să zicem… fost blogger): John şi Mihaela. Este mai degrabă un eseu vizual, în care spectatorii intră pe neașteptate în viața și în gândurile personajului principal. Iar muzica celor de la Byron (care au acceptat să apară pe coloana sonoră) este fantastică!

De ce scriu acest articol acum? Pentru că azi Petre Apostol, realizatorul acestor două scurtmetraje, a ajuns la cea de-a 28-a aniversare.

La mulți ani!

Dark Freedom

Walking Through The Past

5 comentarii la „Eveniment > Două scurtmetraje pe care trebuie să le vedeți”

  1. Ehe… Ce surpriză! La asta chiar nu mă aşteptam… Acum poate urmează o cronică (acidă!) din partea lu Saramon, că oricum nu am aflat părerea lui oficială despre cele două scurtmetraje…

    1. Mulţumesc de urare! Iar în ceea ce priveşte filmele, pot să spun că mă voi strădui cât pot eu de bine. Deja, am mai multe proiecte în vizor, în acest moment, despre care veţi afla cât de curând (sper, dacă totul va ieşi bine)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *