0
6 aprilie 2014
 
 

Evenimente muzicale speciale la TIFF 2014

Russkaja-Crucisatorul-Potiomkin
Russkaja-Crucisatorul-Potiomkin

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) se va desfășura, anul acesta, în perioada 30 mai – 8 iunie, iar pe lângă proiecțiile de filme, organizatorii au mai pregătit și o serie de evenimente muzicale.

Maria T, Bălănescu Quartet

Unul dintre ele este Maria T, al Bălănescu Quartet, care va avea loc luni, 2 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj.
Spectacolul are la bază cântecele Mariei Tănase, reinterpretate de trupa condusă de Alexander Bălănescu, care vor fi însoțite de o combinație de imagini din arhiva de filme a interpretei române și vizualuri semnate de artistul și coregraful Klaus Obermaier.

Russkaja și Crucișătorul Potiomkin

Russkaja este o trupă austriacă ce combină polka, jazzul și heavy-metalul, iar marți, 3 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților, va acompania Crucișătorul Potiomkin (1925), al lui Sergei Eisenstein, cu muzica lor. Un al doilea spectacol va fi ținut la Casa TIFF, miercuri, 4 iunie, de la 22.00.

The Last Man, Teeth of the Sea

Miercuri, 4 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților, trupa britanică Teeth of the Sea va reinterpreta capodopera 1984, a lui George Orwell, alături de vizualurile create de artistul Benjamin Barfoot.

Faust și Martin Schmeding

Filmul mut Faust (1926), de F.W. Murnau, va fi proiectat miercuri, 4 iunie, de la 22.00, în Biserica Evanghelică-Luterană din Cluj, unde va fi acompaniat, live, la orga bisericii, de către Martin Schmeding, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de orgă.

The Short Story of 3D Film

Stefan Droessler, directorul Munich Filmmuseum și specialist în evoluția imaginii stereoscopice, va susține o prezentare despre istoria cinema-ului 3D, sâmbătă, 7 iunie, de la ora 15.00, la Cinema Florin Piersic.

Începând de mâine, 7 aprilie, biletele la TIFF 2014 vor putea fi achiziționate în avans, de pe www.biletmaster.ro.


Articol scris de