2
14 august 2012
 
 

Experiența lui Adi Hădean cu Usturoiul lui Groparu


Pe la finalul lunii trecute vă povesteam despre incursiunea în cinema a lui Radu Băzăvan, cunoscut mai mult sub numele de Groparu. Denumit, simplu, Usturoi, după numele unuia dintre personaje, filmul spune povestea a doi copii de condiţie modestă dintr-un sat pierdut în Transilvania, un copil rom şi unul român, care doresc să-şi depăşească condiţia limitată şi să obţină mai mult de la viaţă. Îşi iau destinul în ambele mâini şi pornesc către oraş să se facă actori, pentru că în viziunea lor actorii au de toate – fete frumoase, bani, succes. Iar ei au nevoie de bani pentru a-l ajuta pe fratele unuia dintre ei – de etnie romă – să se însoare cu fata unui sătean bogat, aşijderea de etnie romă, pe nume Usturoi.

Acesta este, așadar, sinopsisul pe care ni l-a împărtășit Radu Băzăvan, cel care semnează, de altfel, și scenariul. Regizor este Lucian Alexandrescu, iar din distribuție fac parte, în general, actori amatori, printre care Florica și Zicu de la TVdece (ale căror reacții le-ați putut citi în urmă cu aproape două săptămâni), dar și Adi Hădean.

Ei bine, aici am dorit să ajung, pentru că Adi ne-a transmis și el experiența lui alături de echipa care a lucrat la filmul Usturoi și spune că a fost una nouă și interesantă.

M-am bucurat ca un copil când m-a întrebat Radu dacă vreau un rol în filmul lui. Adică, vezi mamă, nu m-am dus degeaba la școala de actori, în cele din urmă a venit și vremea mea. Am muncit doi ani la școală și cam două ore la filmări pentru cele aproximativ 3,3 secunde în care ar trebui să apar în film dacă nu cumva o să cadă la montaj secvența mea. A fost o experiență nouă și interesantă. Abia aștept să merg la premieră și apoi să-i cer niște bani împrumut lui Groparu care o să se umple de bani în urma premiilor internaționale pe care o să le câștige cu filmul Usturoi în următorii 15 ani.

Foto: realizată de Chinezu/postată pe blogul lui Adi Hădean


Articol scris de