EXPIFF > Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti

În perioada 24 – 28 noiembrie, la Cinema Scala şi la Sala Dalles din Bucureşti, se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental EXPIFF.

Organizatorii îl descriu ca un eveniment absolut necesar pentru România, care propune publicului cinefil filme unicat, adevărate “lecţii” de cinema experimental, producţii emblematice care aduc în lumină posibilităţile nelimitate ale limbajului cinematografic.

EXPIFF are ca scop promovarea unor creaţii inovatoare, atât la nivel conceptual – tematic,
cât şi stilistic, şi a unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, artişti care explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic, realizând un cinema al libertăţii totale de exprimare, un cinema fără compromisuri.

Peter Greenaway

Peter Greenaway

În cadrul Galei de deschidere, invitat special va fi Peter Greenaway, unul dintre cei mai ambiţiosi şi controversaţi cineaşti ai prezentului. Acesta va susţine un masterclass pe tema “Cinema is Dead, Long Live the Cinema”, în care va vorbi despre influenţa pe care o au noile tehnici digitale asupra cinematografiei, în general, şi asupra artelor vizuale. Mai multe lucruri despre Peter Greenaway poţi descoperi pe www.petergreenaway.info.

Mai multe detalii despre filmele care vor putea fi vizionate în cadrul acestui eveniment sunt disponibile pe site-ul www.expiff.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *