Fear the Walking Dead, sezonul 2, pregătit de start

fear-the-walking-dead-sezonul-2

Luni, 11 aprilie, de la ora 4 dimineața, va debuta cel de-al doilea sezon al serialului Fear the Walking Dead. Primul episod va fi difuzat de AMC Global, simultan, în peste 125 de țări.

În România, după premiera de dimineață, episodul de debut va fi redifuzat și seara, de la ora 23:00, urmând ca celelalte 15 episoade să fie difuzate în fiecare luni, de la această oră.

Primul sezon s-a încheiat cu Madison, Travis și familia lor extinsă refugiindu-se temporar pe proprietatea îngrădită de garduri, cu vedere la ocean, a lui Strand. Pe masură ce tulburările civile continuă să crească, iar zombii preiau orașul, Strand se pregătește să scape cu „Abigail”, iahtul său ancorat la mal.

Fear the Walking Dead îi are în rolurile principale pe Kim Dickens (Madison), Cliff Curtis (Travis), Frank Dillane (Nick), Alycia Debnam-Carey (Alicia), Ruben Blades (Daniel), Mercedes Mason (Ofelia), Lorenzo James Henrie (Chris) și Colman Domingo (Strand).

Dacă sunteți curioși ce ne așteaptă în sezonul al doilea, citiți în continuare răspunsurile creatorului și producătorului executiv al serialului, Dave Erickson.

Fiecare familie din primul sezon a experimentat o imensă pierdere. În
acest al doilea sezon, lucrurile prin care au trecut îi vor uni și îi vor ajuta să îşi dea seama cum să supraviețuiască?

Dave Erickson: Ei bine, este interesant pentru că unul dintre lucrurile importante pentru Robert Kirkman când am început să dezvoltăm drama, a fost tema violenței și modul în care personajele s-au apropiat unele de altele. Și asta nu înseamnă doar „decesele” celor infectaţi dar şi cum fiecare dintre personaje reacționează atunci când trebuie să omoare pe cineva infectat.

Până la sfârșitul sezonului unu, personajele au întâlnit o hoardă de zombie și cei mai mulţi dintre ei (cu excepția lui Travis, Chris și Alycia) au trebuit să se lupte cu un infectat și au omorât câte unul. Aşa că devine o chestiune atât a efectelor violenţei, cât şi despre moralitatea fiecărei persoane.

De asemenea, ei au asistat la ceea ce este echivalent cu căderea Los Angeles-ului. Scenele în care conduc printr-un oraș pustiu şi abandonat, un Los Angeles mort, înseamnă că ei îşi părăsesc casa. Și-au pierdut casele, prietenii, vecinii și este o situaţie catastrofală. Cred că, inițial, toţi sunt destul de șocaţi de situaţie, apoi devine mai mult despre legăturile pe care le dezvoltă și, desigur, despre relațiile lor cu violența.

Acum, în sezonul doi, au aterizat pe barca Strand, pe „Abigail”, și ceea ce vom realiza, foarte repede cum trecem de primele două episoade este faptul că nu sunt singurii cu această idee strălucită. Ei nu sunt singurii care au decis să devină refugiații din Los Angeles și să fugă pe apă. Asta va crea conflicte suplimentare. Va fi dublu: ce fac ei atunci când se confruntă cu infectaţii și ce vor face atunci când se vor confrunta cu alți supraviețuitori?

Strand a declarat la sfârșitul primului sezon: „Singurul mod de a supraviețui unei lumi nebune este să îmbrățișezi nebunia”. Așadar, cum se va desfașura de fapt sezonul al doilea?

Dave Erickson: Cred că o temă importantă pentru sezonul doi din „Fear” este că, odată ce am stabilit că lumea a plecat, odată ce am stabilit că nu există nicio cale de întoarcere, ce fel de persoană va deveni fiecare dintre personaje? Pot ei într-adevăr să continue să lupte împotriva apocalipsei și să-şi menţină umanitatea? Asta a fost ceva ce am început în primul sezon, în special cu Travis, și ceva ce cred că vom vedea în continuare și în sezonul doi.

fear-the-walking-dead-sezonul-2

Au existat unele momente foarte întunecate despre trecutul lui Daniel Salazar (jucat de Ruben Blades) asupra cărora s-a făcut aluzie în primul sezon. Vor mai fi astfel de momente nedescoperite în timpul sezonului doi și cum va afecta relația cu fiica sa, Ofelia (Mercedes Mason)?

Dave Erickson: Într-un sezon, am ajuns la concluzia că Daniel nu a fost cu siguranță un frizer umil. Adevărul este că el este de fapt autorul unor atrocități; el a comis unele acte cu adevărat violente în trecutul lui. Soția lui, Griselda, știa. Ea nu știa neapărat detalii, dar ea știa. Era dispusă să-l susțină și chiar să-i ofere dezlegarea, dar acum a dispărut. Fiica lui, Ofelia, abia a devenit conștientă de această parte a lui și îl condamnă. Ofelia și-a petrecut o mare parte din viața ei ca protectoare a părinților emigranți, având sentimentul că au fost un pic mai înapoiați, că ei erau de „modă veche” și că au luptat să se adapteze în viața lor, în Statele Unite.

Ea, într-adevăr a dedicat o mulțime de energie și de timp încercând să aibă grijă de ei, iar acum ea a ajuns să înțeleagă faptul că erau cu mult mai capabili decât ea a crezut vreodată. Ea realizează că nu are nicio idee cine erau cu adevărat părinții ei, sau care este tatăl ei acum. Încearcă să înțeleagă cine este el, în timp ce acesta caută un fel de răscumpărare și iertare. Se uită la tatăl ei, se uită la ce s-a întâmplat cu mama ei și într-adevăr vede păcatele tatălui.

Din punct de vedere emoțional, există o mare încărcătură de evenimente și întâmplări în sezonul doi pentru această familie.

Nick (interpretat de Frank Dillane) are parte de o revelație la finalul primului sezon, el a recunoscut că trăia în propria apocalipsă, fiind un dependent de droguri, iar acum și alții au început să-l ajungă din urmă. Cât de important este acest lucru pentru dezvoltarea personajului său în sezonul doi?

Dave Erickson: Este o mare parte a dezvoltării sale. La sfârșitul sezonului trecut, Nick are, în esență, un moment de luciditate. El vede cum lumea se destramă şi, pentru prima dată, se lasă de droguri. Nu va mai fi în măsură să mai facă rost de droguri, așa că își dă seama că este o persoană care ar fi trebuit să fi murit de multe ori în viața sa dinaintea apocalipsei, iar acum trebuie să se întrebe cum și de ce a supraviețuit.

Cred că are un anumit sentiment de uimire și de fascinaţie. Este foarte intrigat de ceea ce se întâmplă acum în jurul său. El este într-adevăr intrigat de morți, crezând cu tărie că i s-a dat o a doua șansă în această lume nouă. Pentru că el este mai degrabă un marginalizat, se simte confortabil în această lume nouă.

Infectaţii din serialul „FEAR” sunt într-o stare mai mică de degradare decât zombii din serialul „The Walking Dead”. Cum afectează modul în care personajele reacționează la ele?

Dave Erickson: Ei bine, suntem un pic mai departe de-a lungul sezonului doi, astfel că ei au putrezit mai mult și s-au mai atrofiat un pic. Există alți factori și diverse elemente. Suntem în apa sărată a oceanului și sub un soare fierbinte. Aşadar, veți vedea un progres în aspectul lor, dar fundamental au devenit recent infectaţi și este foarte dificil să omori unul. De fapt, încercăm să-i umanizăm pe cei infectați și vrem să arătăm presiunea și greutatea care apasă pe personajele noastre când sunt puse în situația să-i elimine.

Searialul Fear the Walking revine la AMC luni, 11 aprilie, de la ora 4 dimineața și, în reluare, de la 23:00. Iar fiecare episod din sezonul al doilea va fi urmat de programul Talking Dead: Fear Edition, un show găzduit de Chris Hardwick, care va avea invitați din rândul actorilor, producătorilor sau fanilor serialului, cu care va discuta despre episodul recent încheiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *