Festivalul de film CINEFEMINA, la a treia ediție

CINEFEMINA-2023

Festivalul de film CINEFEMINA revine în București cu cea de-a treia ediție, între 10 și 14 mai la Cinema Elvire Popesco.

Evenimentul promovează și susține femeile din industria cinematografică europeană, prin prezentarea unor filme de lungmetraj și scurtmetraje, toate realizate de regizoare și producătoare talentate.

Pe lângă proiecțiile de film, CINEFEMINA va organiza și discuții, în care spectatorii pot întâlni regizoare și producătoare, împreună cu experți din domenii conexe, ONG-uri, jurnaliști și alți profesioniști. Prin intermediul acestor dezbateri, festivalul își propune să contribuie la creșterea conștientizării publicului privind rolurile de gen și să promoveze modelele feminine de referință în industrii tradițional dominate de bărbați.

Ne bucurăm să vedem că festivalul a ajuns la a treia ediție și continuă să crească, anul acesta avem mai mulți membri EUNIC care participă și mai multe regizoare care vor veni la festival. Acest lucru arată că munca și vocile femeilor regizoare și realizatoare de film europene sunt din ce în ce mai remarcate,
– a declarat Therese Hydén, ambasadorul Suediei la București.

Biletele pentru festival pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook, tot aici puteți consulta și programul complet.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *