Festivalul de Film Istoric de la Râșnov se apropie de start

Se pare că în weekend-ul care se apropie avem două alternative cinematografice la Total Recall și The Bourne Legacy (care se vor lansa vineri în România). Una dintre ele este Festivalul de film Anonimul, aflat în plină desfășurare la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, și, iată, la Râșnov, Festivalul de Film Istoric, care va debuta vineri, 10 august.

Aflat la a patra ediție, Festivalul de Film Istoric se va defășura în Cetatea Râșnov, în perioada 10 – 19 august și a pregătit peste 40 de filme de ficțiune și documentare, dar și concerte, dezbateri și conferințe pe teme istorice.

Temele alese de către organizatori pentru ediția de anul acesta sunt: Atentatul terorist de la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972, Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, Insula Ada Kaleh, Sfârşitul lumii şi Transilvania.

De asemenea, vor avea loc și o serie de opt concerte. Astfel, în seara de deschidere, în Grădina Cetăţii Râşnov, va performa grupul de rock medieval – Corvinia, din Hunedoara, un grup format în 2009 de Mircea Goian. În zilele următoare, vor urma concerte de muzică anatoliană, arabă şi evreiască, sau chiar de muzică elisabetană.

Printre filmele care vor putea fi vizionate în cadrul acestui festival se numără: Robin Hood (Ridley Scott), Crulic – Drumul spre dincolo (Anca Damian), Invictus (Clint Eastwood), Anonymous (Roland Emmerich), Incendies (Denis Villeneuve) sau War Horse (Steven Spielberg).

În plus, organizatorii au pregătit o secțiune intitulată ”Medalion”, în cadrul căreia vor rula filme în memoria unor actori precum Toma Caragiu (Portretul unui actor – Toma Caragiu, regia Erich Nussbaum) sau Patrick Dewaere (Actorul și sălbaticii, regia Manole Marcus), în memoria regizorului Cristian Nemescu (California Dreamin’ (nesfarsit), regia Cristian Nemescu), dar va fi și un documentar dedicat pilotului de Formula 1, Ayrton Senna (Senna, regia Asif Kapadia).

Programul complet și lista filmelor care vor fi proiectate în cadrul evenimentului pot fi consultate pe site-ul oficial al Festivalului de Film Istoric de la Râșnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *