Festivalul Internațional de Film București 2013 începe azi

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București se deschide în această seară cu Jagten / The Hunt / Vânătoarea, un film de Thomas Vinterberg, nominalizat, anul trecut, la categoria Cel mai bun film, de la Premiile Academiei Europene de Film, și câștigător la categoria Cel mai bun scenariu, în vreme ce la Cannes 2012, Mads Mikkelsen a primit premiul pentru Cel mai bun actor.

Proiecția lui The Hunt va avea loc în premieră în România, în această seară, de la ora 20:00, la Cinema Studio, urmând ca filmul să apară în cinematografe începând de vineri.

Festivalul se va încheia duminică, 21 aprilie, cu filmul Cesare deve morire / Cezar trebuie să moară, un film scris și regizat de Paolo & Vittorio Taviani, câștigător al Premiul juriului ecumenic la ediția de anul trecut a festivalului de la Berlin.

Dacă despre filmele pe care le putem vedea în cadrul competiției oficiale am povestit săptămâna trecută, iată și ce filme vom putea vedea în secțiunea Panorama.

Vezi programul complet al Festivalului Internațional de Film București 2013

Filmele din secțiunea Panorama a B-EST IFF 2013

360

Regizat de Fernando Meirelles și scris de Peter Morgan, acesta îi are în distribuție pe Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze, Moritz Bleibtreu.

Despre ce este vorba?
Un triller incitant și plin de dramatism care împletește o sumedenie de fire narative despre oameni din medii sociale diferite ce-și intersectează destinele.

Trailer 360

Antiviral

Scris și regizat de Brandon Cronenberg, aflat la primul său lungmetraj, Antiviral a câștigat premiul pentru cel mai bun film la festivalul de la Chicago și premiul pentru cel mai bun film canadian de debut, la festivalul de la Toronto.

Despre ce este vorba?
După ce e infectat cu virusul care a ucis-o și pe vedeta Hannah Geist, Syd March trebuie să rezolve misterul ce învăluie moartea acesteia și, astfel, să-și salveze viața.

Trailer Antiviral

Le Grand Soir / Seara cea mare

Scris și regizat de Gustave Kervern și Benoît Delépine, acesta a luat Premiul special al juriului – Un Certain Regard, la ediţia de anul trecut a festivalului de la Cannes.

Despre ce este vorba?
Doi frați diametral opuși, dar reuniți ca oameni ai străzii, pun la cale o revoluție.

Trailer Le Grand Soir
http://youtu.be/LrTsXcF_oWM

On the Road / Pe drum

Scris de Jose Rivera şi regizat de Walter Salles, On the Road are în distribuție actori cunoscuți, precum: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Amy Adams, Alice Braga, Elisabeth Moss, Kirsten Dunst sau Viggo Mortensen.

Despre ce este vorba?
Viața tânărului scriitor Sal Paradise este dată peste cap de apariția nonconformistului Dean Moriarty și a iubitei acestuia, Marylou.

Trailer On the Road

Searching for Sugar Man

Regizat de Malik Bendjelloul, acesta este cel mai premiat film documentar al anului trecut, câștigând inclusiv Oscarul la categoria Documentar, dar și BAFTA, iar la Sundance a primit Premiul publicului și Premiul special al juriului.

Despre ce este vorba?
Încearcă să identifice piesele lipsă ale unui puzzle cu totul aparte – ce s-a întâmplat cu Rodriguez, enigmaticul star rock al anilor ’70, dispărut din lumina reflectoarelor după numai două albume scoase.

Trailer Searching for Sugar Man

Superstar

Filmul lui Xavier Giannoli a avut premiera anul trecut, la festivalul de la Veneția.

Despre ce este vorba?
O poveste neobișnuită a unui om cât se poate de obișnuit care se trezește, peste noapte, adulat de mulțimi întregi fără să știe cum sau de ce și, mai ales, ce să facă pentru ca lucrurile să revină la normal.

Trailer Superstar

Under the Rainbow / Sfârșit de basm

Un film francez, pe care l-ai putea numi Agnès Jaoui one man show, din moment ce acesta semnează regia, a contribuit la scrierea scenariului (alături de Jean-Pierre Bacri), este unul dintre actori și este, de altfel, și producător.

Despre ce este vorba?
Deși a împlinit deja 24 de ani, Laura încă îl mai așteaptă pe prințul visurilor sale. Prin urmare, când la o petrecere face cunoștință cu Sandro, fata se întreabă dacă nu cumva așteptarea a luat sfârșit. Pe de altă parte, odată cu apariția lui Maxime, Laura începe să se întrebe dacă nu cumva unii prinți nu-s mai fermecători ca alții.

Trailer Under the Rainbow

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *