Festivalul Internațional de Film NexT, gata de start

Astăzi se dă startul celei de-a 6-a ediții a Festivalului Internațional de Film NexT. Ce va putea vedea publicul? 120 de filme din peste 30 de țări, de pe 5 continente, întâlniri cu nume importante din cinema-ul autohton și internațional și multe alte evenimente conexe!

Festivalul începe în această seară, de la 18.30, la Cinema Scala, cu Gala de deschidere, urmând ca de la ora 19.00, să fie prezentat primul program din competiție. Acesta conține 7 scurtmetraje, printre care se regăsește și Aglaée, regizat de Rudi Rosenberg, un film premiat la Festivalul Internațional de la Clermont-Ferrand, dar și un film românesc, O mie de lucruri în comun , în regia Sarrei Tsorakidis.

La Cinema Studio, de la ora 18.00, va putea fi vizionat filmul Hesher, regizat de Spencer Susser. Acesta este proiectat în cadrul programului Şi ei au fost NexT Generation.

Iar de la ora 21.00, tot la Cinema Studio, organizatorii ne vor oferi prima surpriză a acestei ediții, programul NexT Dance, un program ce conține musical-uri despre povești de dragoste dar nu numai, dans contemporan și exprimente vizuale montate pe beat-uri electronice.

Abonamentele și biletele la NexT sunt disponibile pe site-ul ticketfan.ro și în rețeaua Ticket Fan (în magazinele Flanco și la Librăria Engleză Anthony Frost) iar din 28 martie vor fi disponibile și la casele de bilete de la Cinema Scala și Cinema Studio. Spectatorii pot opta între diferite tipuri de abonamente și bilete iar studenții beneficiază de preț redus: Festival Pass (100 Lei)/Festival Pass pentru studenți (90 Lei), abonament 10 proiecții (80 Lei)/abonament 10 proiecții student (60 Lei), abonament 5 proiecții (40 Lei)/abonament 5 proiecții studenți (30 Lei), bilet o proiecție 10 Lei/7 Lei pentru studenți. O proiecție cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durată totală de aproximativ 120 de minute. Singura excepție este programul NexT Generation, care prezintă filme de lungmetraj.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfășoară în perioada 28 martie – 1 aprilie, la Cinema Scala, Cinema Studio, Turbohalle și la Cafe Verona Cărturești.

Programul complet este disponibil pe site-ul oficial al festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *