Festivalul Internațional de Film Ploiești, la a 5-a ediție

festivalul-international-de-film-ploiesti-2016

Festivalul Internațional de Film Ploiești a ajuns la cea de-a cincea ediție și anul acesta se va desfășura în perioada 16-19 iunie, la Cinema City din AFI Palace Ploiești.

În cadrul Competiției oficiale rezervată scurtmetrajelor, vor rula 15 filme horror, fantasy, thriller și science-fiction, din 11 țări.

Ne bucurăm că PIFF a ajuns la cea de-a cincea ediție și că este foarte bine primit de cinefili. Am dat start înscrierilor de filme în noiembrie anul trecut și am încheiat în martie anul acesta. Comisia de selecție a căutat cele mai bune scurtmetraje dintre cele 708 înscrise. Nu ne-a fost deloc ușor, dar am ales 15 filme care cu siguranță le vor oferi spectatorilor o experiență completă și complexă, din punct de vedere emoțional. În procesul de selecție am ținut cont în primul rând de originalitatea poveștilor, de concepția regizorală și de interpretare.
– Emilian Floareș, director al Festivalului Internațional de Film Ploiești.

Filmele care vor rula în afara competiției vor fi împărțite în patru programe speciale: Dark Comedy Night (comedie neagră), Lovestory Special (secțiune dedicată poveștilor de dragoste neobișnuite), Experimental (filme experimentale) și War Zone (secțiune nouă, dedicată filmelor ce tratează subiecte legate de război și de revoluție).

Pe lângă vizionările de filme, organizatorii au mai pregătit și alte evenimente conexe: concerte cu artiști locali, masterclass-uri, întâlniri cu regizorii, proiecții și evenimente speciale.

Biletele se vor putea achiziționa de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar și de pe site-ul cinemacity.ro. Prețul unui bilet întreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.

Programul oficial PIFF 2016 va fi disponibil din 2 iunie pe site-ul festivalului.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *