Festivalul One World Romania se pregătește de cea de-a 10-a ediție

one-world-romania-2017

Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania ajunge anul acesta la cea de-a 10-a ediție. Aceasta se va desfășura în perioada 13-19 martie, la Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union și Studioul Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului.

Tema ediției din 2017 este frica, în general, și despre diferite manifestări ale ei în societate.

Imaginea One World Romania creionează tema generală a festivalului prin folosirea păpușilor rusești. Fiecare dintre cele zece păpuși reprezintă o ediție a festivalului, dar și o reprezentare a fricii. Păpușile se înghit una pe alta până la ultima – Matrioșca-cea-mare-și-bună, care le conține și le domolește pe toate celelalte.

Păpușile folosite pentru a ilustra festivalul în 2017 sunt desenate de Pisica Pătrată (Alexandru Ciubotariu) și animate de Tudor OM. Grafica este realizată de Crina Ioana Athanasiu și Adriana Jipa.

Spot video One World Romania 2017

https://youtu.be/bkrkM0JLCWM

Programul festivalului va fi anunțat în curând. Până atunci, elevii înscriși în clasele IX-XII se pot înscrie până pe 19 februarie 2017 în Juriul Liceenilor One World Romania, prin redactarea și trimiterea unui eseu pe tema „Frica naște monștri. Rezistă-i!”. Dintre cei înscriși, organizatorii vor alege 5 tineri care vor acorda singurul premiu al festivalului. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul oficial al festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *