Festivalul Super, festival de film pentru adolescenți

festivalul super

Festivalul Super ajunge anul acesta la cea de-a treia ediție, care se va desfășura în perioada 11 – 14 iunie, la Cinema Studio și Cărturești.

Pe parcursul lunii mai, însă, Asociația Vira organizează și atelierul „Primul meu film documentar”, dedicat liceenilor. În plus, în fiecare zi de miercuri a lunii mai, în Acuarela, din București, de la ora 19:00, va exista câte o proiecție în cadrul seriei de evenimente: Super Warm-Up. Intrarea este liberă.

În competiția festivalului sunt înscrise filme realizate de adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Perioada de înscriere s-a încheiat, însă, dacă dorești să ajuți la organizarea festivalului, până pe 15 mai, poți aplica pentru a fi voluntar.

„Mi se pare „Super” că există astfel de inițiative, cred că acest festival oferă o mare şansă adolescenților care vor „să se afirme” şi să-şi proiecteze „their colorful minds” în scenariile filmelor la care lucrează. Având în vedere că este organizat în totalitate de adolescenți, chapeau! E un eveniment inedit în lumea festivalurilor de film din România”,
– Alexa Cardaș, una dintre regizoarele adolescente care au participat la ediția din 2014 a festivalului SUPER.

Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni

În perioada 8 – 31 mai 2015, Asociația Vira și echipa de organizare a festivalului Super se vor ocupa și de atelierul „Primul meu film documentar”, care va da șansa unui număr de 12 liceeni pasionați de cinema să învețe despre etapele realizării unui film documentar. Acest atelier se adresează adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, care se pot înscrie prin completarea formularului de aplicare și trimiterea acestuia la adresa contact@vira.ro până la data de 8 mai 2015.

Poți sta la curent cu tot ce se petrece legat de festivalul Super urmărind pagina de Facebook a evenimentului, sau pe cea a Asociației Vira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *