Festivalul Internațional de Film NexT, gata de start

Astăzi, 10 aprilie, debutează cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT. Astfel, din această seară, de la orele 19:00, când va avea loc deschiderea oficială, și până duminică, 14 aprilie, vom putea vedea cele mai bune scrutmetraje europene de anul trecut, scurtmetrajele nominalizate la ediția din acest an a Oscarurilor, scurtmetraje pentru copii, precum și cele 23 de scurtmetraje aflate în Competiția oficială NexT 2013.

Dar să le luăm pe rând.

Spotul Competiției @ NexT IFF 2013

Despre cele mai bune scurtmetraje europene care vin anul acesta la NexT am scris săptămâna trecută. Filmele au fost selectate din programul Short Matters!, al Academiei Europene de Film (EFA), din secțiunea Semaine de la critique, a Festivalului de la Cannes, și din programul Festivalului Internaţional de Film de la Aubagne.

Scurtmetrajele nominalizate la Oscar vor putea fi urmărite în cadrul Oscars Night, eveniment ce va avea loc vineri, 12 aprilie, începând cu ora 20.00, la Cinema Patria.

Spotul Oscars Night @ NexT IFF 2013

NexT Kids este un program special dedicat copiilor şi se va desfășura sâmbătă, 13 aprilie 2013, de la ora 11, la Cinema Studio. Iar, pe lângă proiecția filmelor, organizatorii au pregătit şi jocuri derivate din temele sau personajele acestora.

Programul Comedy Night reunește, în 2 ore, 12 scurtmetraje din România, Canada, Franţa, Australia, Germania, Marea Britanie şi Spania, majoritatea prezentate în premieră în România, care vor încerca… să ne facă să râdem. Sper să și reușească.

Festival Friends prezintă filmele realizate de prietenii Festivalului NexT. Printre cele 13 filme din program, avem și Un alt Crăciun, al lui Tudor Giurgiu, dar și scurtmetrajul lui Andrei Crețulescu, Bad Penny, pe care sunt foarte curios să-l văd.

Spotul Festival Friends @ NexT IFF 2013

Secțiunea NexT Generation ne ține și anul acesta la curent cu ce au mai făcut foștii concurenți de la NexT.

Și bineînțeles că nu lipsesc nici seminariile de la Café Verona Cărturești (accesul liber) sau petrecerile din Panic! Club, la care accesul este liber (miercuri, 10 aprilie, și joi, 11 aprilie) sau se face pe bază de bilet Oscars Night sau invitație (vineri, 12 aprilie, și respectiv sâmbătă, 13 aprilie).

Festivalul Intenaţional de Film NexT se desfășoară între 10 și 14 aprilie, în București, la Cinema Studio, Cinema Corso, Cinema Patria și Cafe Verona Cărturești. În plus, anul acesta, vor exita proiecții și la Iași, Cluj și Brasov.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *