127 Hours (2010)

Din distribuție: , ,
93%
Premieră:
22-04-2011
Site oficial:
127 Hours (2010)
Distribuitor:
Mihai Kolcsár – Raluk
Un film intens, dur si cutremurator, dar in acelasi timp de o frumusete si sensibilitate aproape poetica despre extremele la care putem fi impinsi, despre puterea prezenta in noi toti aceia care nu suntem Greu de Ucis, despre acceptarea limitelor noastre si lupta pentru a le depasi.
Jovi – Filme-cărți
James Franco sustine extraordinar de bine acest film de la inceput pana la sfarsit, aproape fara intrerupere.
Floryan – FilmeTari
James Franco (prietenul lui Spiderman, din filmul cu acelasi nume) face un rol maret, iar povestea (creata dupa o intamplare adevarata) merita urmarita de la inceput pana la final, ca o lectie de viata.
Betsy Sharkey – L.A. Times
„127 de Ore” este o poveste incredibilă şi de neuitat a unui bărbat; a fost nevoie de alchimia dintre Boyle şi Franco pentru a o transforma în a noastră.
Ella Taylor – NPR
Din tot ceea ce ştiu, Aron poate fi un rege al filosofiei în viaţa reală, dar chiar şi interpretat minunat de către James Franco, cel care îl interpretează în freneticul 127 de Ore realizat de Danny Boyle, nu are suficient suflet pentru a justifica să petrecem tot filmul înghesuiţi într-o crevasă împreună cu el.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
„127 de Ore” este exact ca un exerciţiu în care încearcă să prezinte ceea ce nu poate fi filmat.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
„127 de Ore” este o aventură despre viaţa reală, care se transformă într-un film despre tragedia unei persoane – iar în timp ce situaţia se înrăutăţeşte, devine mai captivantă.
A.O. Scott – N.Y. Times
Dl. Boyle are o înclinaţie pentru a prezenta subiecte dureroase, violente sau neplăcute cu o neîntreruptă vervă şi bucurie pentru viaţă.
Christy Lemire – China Post
Chiar dacă filmul este despre un tip care a rămas blocat într-un loc timp de cinci zile, Boyle reușește să facă povestea plină de viață și vibrantă, în stilul său alert caracteristic.
Sean O’Connell – FilmCritic
Când mă gândesc la 127 de Ore ca la un întreg – ceea ce se întâmplă des – îmi dau seama de concluzia înălţătoare a lui Boyle, care ridică acest film provocator la înălţimi emoţionale neaşteptate.
Laremy Legel – Film.com
Elegant şi stilat, chinuitor dar încurajator, Danny Boyle şi James Franco prezintă lumii cel mai bun film al lor.
Drew McWeeny – HITFIX
Danny Boyle a ajuns la un punct în cariera sa în care face totul să pară uşor. 127 de Ore este o experienţă puternică şi îţi datorezi să o trăieşti la cinema pentru întregul impact de neuitat.
Anthony Quinn – The Independent
Considereți-vă avertizați: va curge sânge.
Damon Wise – Empire
Surprinzător de captivant, oferind şi o morală fără obişnuitele clişee.
Peter Travers – Rolling Stone
Boyle, vizionarul din spatele filmelor Trainspotting, 28 Days Later şi Slumdog Millionaire, câştigător la Oscar, adaugă în fiecare moment din 127 de Ore adrenalină cinematografică, care declară război plictisului docudramei.
Stephen Farber – Hollywood Reporter
Danny Boyle şi James Franco ne transportă într-o poveste de neuitat.
Peter Bradshaw – The Guardian
Vizual, filmul lui Boyle este convingător şi există o anumită poezie în vulnerabilitatea lui Ralston, fragila piele fiind strivită de greutatea unei stânci căreia i-a luat trilioane de ani să se formeze. Este un film emoţionant, pe care Boyle îl realizează cu multă măiestrie. Calitate pentru care regizori mai puţin pricepuţi şi-ar da… Păi, ar da mult ca să aibă.
Leonard Maltin – IndieWire
Poate o poveste despre lupta unui bărbat de a supravieţui de unul singur pentru cinci zile să fie transformată într-un film veritabil? Răspunsul este afirmativ.
O experiență completă
Cara Nash – Film Ink
O poveste incitantă prezentată excelent de o performanţă extraordinară a lui James Franco şi de o regie exuberantă a lui Danny Boyle.
Jim Vejvoda – IGN
O poveste chinuitoare, dar, în cele din urmă, plină de speranţă de viaţă.
Josh Jackson – Paste Magazine
Blocat într-un singur loc, cel mai recent film al lui Boyle păstrează o linie frenetică.
Scott Henderson – The Vine
Dacă viața și modul în care trăim sunt definite de alegerile pe care le facem, atunci 127 Hours reprezintă un moment de Darwinism personificat iar Danny Boyle un cineast al cărui deget ia cu fermitate pulsul potențialului uman.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
127 Hours reprezintă o poveste remarcabilă și un film care merită văzut.
Shaheema Barodien – Channel 24
Nu ai vrea să pierzi nici măcar un minut din acest film.