À perdre la raison (2012)

Copiii noştri

Premieră:
26-04-2013
Gen:
Durată:
111 minute
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Lafosse observă totul cu discreție și crește tensiunea subtil, gradat, ajutându-se atât de scenariu – prin replicile scurte și tăioase ale celor doi bărbați, dar și de alegerile vizuale – filmând mai mult prim-planuri, dând astfel o senzație acută de claustrofobie. Însă și muzica joacă un rol destul de important în filmul lui Joachim Lafosse.
Adriana Zăvoi – Cinemateca lu’ Zăvoi
À perdre la raison este definiția manipulării ca artă și a limitelor ființei umane, un film pe care vi-l recomand încă zece ani de acum încolo.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
Our Children/À perdre la raison este un film greu de vazut. Nu este ofertant pentru publicul larg, dar nu merita ocolit, mai ales pentru jocul actorilor si stilul neutru al regizorului.
Copiii noștri e un film franțuzesc tulburător, cel mai tulburător de acest gen de la We need to talk about Kevin încoace.
Beth Hanna – indieWire
În triunghiul Murielle-Mounir-André, Lafosse creează o familie care are un cu un membru mai mult. Trei sunt prea mulți, iar în acest caz dereglează o ordine prestabilită. Îi răpește sănătatea mintală unei femei și ea, în schimb, ucide patru copii nevinovați.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Tragedia familială se intersectează cu politica în acest film puternic al autorului belgian Joachim Lafosse.