
Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)
Abraham Lincoln: Vânător de Vampiri
Premieră:
22-06-2012Site oficial:
Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)Distribuitor:
Odeon CineplexAndrei Gorzo – Dilema Veche
Tăiată cu toporul, la dimensiunile unui film de 105 minute, dintr-un best-seller de Seth Grahame-Smith, naraţiunea e o înşirare de episoade dramatizate minimal, în care numai ţîşniturile acelea eflorescente de sînge vampiric sînt lucrate în detaliu.
Radu Grigore – Raluk
Toti se plang de faptul ca filmele nu mai aduc spectatori in sala si dau vina pe atractiile care tin oamenii departe de salile de cinema (padurile, plaja, muntele sau de ce nu… cartile) Faptul ca produsele lor au atins o cota nemaiintalnita de imbecilitate nu le trece prin cap si, dupa ce in secret decid sa taie toti copacii, sa polueze marea si sa dea foc la biblioteci, fug cu totii in pauza la toaleta unde in cele cinci minute de recreere vin cu mareata ideea de a-l aduce pe marile ecrane pe Abraham Lincoln ca vanator de vampiri.
Dragoş Marin – Film Reporter
dintr-o glumă bună se transformă într-un banc sec şi cam lung. Pentru că, vedeţi voi, se ia prea tare în serios
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Filmul nu riscă nimic și împarte fiecare temă în două – o abordare ce pare eficientă atunci când tai lemne sau craniile vampirilor, dar plictisitoare atunci când e vorba de cinema.
Eric D. Snider – Film.com
Bekmambetov nu vrea să-i luăm filmul în serios, dar nici să râdem la el.
Dan Jolin – Empire
Din punct de vedere vizual, e îngrozitor.
Allen O’Brien – India Times
Cu siguranță, Abraham Lincoln s-ar fi amuzat foarte tare dacă s-ar fi uitat la acest film. Tu, pe de altă parte, te vei distra la fel de bine.
Russell Baillie – New Zealand Herald
De ce atât de serios? Ei bine, poate de vină este scenariul slab al lui Seth Grahame-Smith, care și-a adaptat propriul roman (Pride and Prejudice and Zombies)
Erin Free – FilmInk
Este o joacă distractivă, dar ideea sa centrală – cum că vampirii sunt responsabili pentru apariția sclavilor și nu americanii fără inimă – este prea deranjantă pentru a o trece cu vederea.
Ilan Preskovsky – Channel 24
Iată cum se irosesc niște actori buni, o premiză excelentă și un titlu minunat.
David Roark – Paste Magazine
Abraham Lincoln: Vampire Hunter al lui Timur Bekmambetov funcționează ca o sabie cu două tăișuri (sau un satâr, ca să menționăm arma preferată a lui Honest Abe). Pentru fiecare lucru bun, există unul prost; pentru fiecare moment de măreție, există unul de frustrare.
Harry – Ain’t It Cool News
Abraham Lincoln al lui Benjamin Walker este o forță. Este obsedat, hotărât, feroce și puternic. Și ese fermecător, deștept, frumos și, pur și simplu, romantic.
Peter Travers – Rolling Stone
Filmul ăsta merită un țăruș înfipt exact în inimă.
Peter Bradshaw – The Guardian
Bekmambetov regizează cu talent și reușește să facă dintr-o poveste absurdă și ciudată una câștigătoare.
Manohla Dargis – New York Times
„Abraham Lincoln: Vampire Hunter” e un titlu atât de bun, încât e păcat că cineva a trebuit să strice lucrurile facând un film cu acest titlu.
Justin Lowe – Hollywood Reporter
Fanii genului vor aprecia amestecul de acțiune și fantezie, în timp ce pasionații de istorie vor aprecia noua întorsătură pe care o ia Războiul Civil aici.
Jim Vejvoda – IGN
orice film care-i face pe oameni să citească despre adevăratul Lincoln este demn de laudă, însă, per total, filmul este, în mod ironic, unul fără sânge în vene.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
e păcat că un concept atât de promițător a fost ecranizat atât de prost.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Un film mult mai distractiv decât m-am așteptat.