The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Uimitorul Om-Păianjen 2

Premieră:
02-05-2014
Durată:
142 minute
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“The Amazing Spider-Man 2? lipseste audienta de energia primului capitol. Impresioneaza mai bine cu bogatia efectelor vocale si vizuale, dar saracia unui subiect liniar si demn, anuleaza o parte considerabila pentru socotelile pe care le-ar fi meritat.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
“The Amazing Spider-Man 2″ este o incercare disperata de a construi o franciza gata sa se ia la tranta cu gasca X-Men si Avengers la incasari dar uita sa ofere spectacol si calitate.
Eric Kohn – Indiewire
The Amazing Spider-Man 2 este, în același timp, cel mai bun film din serie, dar și cel mai puțin uman, chiar dacă se străduiește să fie exact opusul.
Peter Travers – Rolling Stone
The Amazing Spider-Man 2, al cincilea film Spidey din ultimii 12 ani, este prea lung, obositor, inutil și, cu siguranță, va câștiga o mulțime de bani.
Christy Lemire – RogerEbert.com
Sequelul lui Marc Webb la The Amazing Spider-Man-ul său din 2012 pare chiar mai mult ca fiind scos direct de pe linia de producție în serie.
Manohla Dargis – New York Times
Până ajunge la finalul lamentabil, combină spectacolul unui blockbuster cu drama umană, cu comedia pentru copii și cu melodrama.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Andrew Garfield și Emma Stone rămân cele mai bune elemente din seria Amazing Spider-Man. Însă sequelul uimește numai ocazional.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Deși e întotdeauna o plăcere să-i vedem pe eroii din benzi desenate luptându-se cu ”băieții răi”, Spidey 2 nu știe când să se termine. Finalul aglomerat – sau, mai degrabă, finalurile – tot apar până când îți vine să fluieri de final numai ca să se oprească odată.
Drew McWeeny – HIT FIX
Scenariștii Alex Kurtzman și Robert Orci, împreună cu Jeff Pinkne, au construit ceva foarte familiar, chiar convențional, iar această abordare face ca lucrurile să funcționeze, deși demonstrează, în același timp, limitele acestui gen.
Geoffrey Macnab – The Independent
În ciuda elementelor sale atractive, The Amazing Spider-Man 2 rămâne o poveste banală, neconvingătoare.
Erin Free – FilmInk
The Amazing Spider-Man 2: Rise Of Electro este o urmare satisfăcătoare a unui film care a combinat neliniștile adolescentine, drama umană și relații de familie.
Peter Bradshaw – The Guardian
The Amazing Spider-Man 2 aproape reușește să aducă ceva interesant și original într-un film cu supereroi: o poveste de dragoste.
Kim Newman – Empire
un sequel satisfăcător, cu acțiune, romantism, energie și un final perfect.
Oliver Lyttelton – The Playlist
Nu numai că dublează tot ceea ce nu a funcționat în primul film, dar reușește, cumva, și să elimine lucrurile bune din original.
Leslie Felperin – Hollywood Reporter
Intriga se împarte în multiple direcții, dar povestea principală este mai emoționantă și mai satisfăcătoare decât în precedentul film.
Daniel Krupa – IGN
Mulțumită interpretărilor unor actori precum Garfield, Stone și DeHann, și datorită unor secvențe de acțiune remarcabile și unor momente sincere, Spider-Man reușește să supraviețuiască. Doar atât.