Amour (2012)

Iubire

Scenariu:
AP-12 Acordul părinților pentru copii sub 12 ani
94%
Premieră:
01-02-2013
Gen:
Durată:
127 minute
Site oficial:
Amour (2012)
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Michael Haneke ia un cuvânt şi încearcă să-i găsească semnificaţia, să-l facă mai mult decât o înşiruire de litere, să-i dea substanţă şi să-l facă real.
Simona Mocanu – FilmeTari
Filmul este de o sinceritate absolută, fără menajamente, ilustrează povara infirmităţii într-o căsnicie. Scenele le veţi găsi de o simplitate impunătoare, fără artificii şi fără dorinţa de a impresiona prin faimoasele lacrimi şi bocete, la care mai apelează uneori producătorii americani.
Dragoş Marin – Film Reporter
Revelaţia filmului nu e că moartea nu poate fi trişată, ci conştientizarea faptului că murim neajutoraţi, dependenţi de ceilalţi, strigându-ne părinţii şi amintindu-ne de copilărie. Amour e devastator.
Adriana Zăvoi – Cinemateca lu’ Zăvoi
Amour este o proiecție a realității pe ecran, fără tușe false sau îngroșate, care ne va face să luăm o pozitie răspicată, pe care apoi să o contestăm cu vehemență. Sau altfel spus, este un film emoționant care va cutremura prezentul pe care stă așezați căldicel și va răci gîndurile către viitor.
Monica Zarna – Liternet
În ciuda sorţii ineluctabile, povestea sfârşitului are un final consolator: cei doi trec pragul dintre lumi iar ce rămâne după ce toate riturile au fost îndeplinite e un imens spaţiu gol, umplut doar de tăcerea absenţei – ceea ce, de altfel, cu toţii lăsăm în urma noastră atunci când nu mai suntem. Nimic nou, nimic neobişnuit. Însă atât de bine punctat de filmul lui Michael Haneke!
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Bătrânețea nu este pentru plângăcioși, și nici acest film.
Peter Travers – Rolling Stone
Pregătiți-vă pentru o călătorie emoționantă.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Magnific în simplitatea și în onestitatea sa despre bătrânețe, boală și moarte, filmul amour al lui Michael Haneke este o vizionare care te chinuiește.
Manohla Dargis – New York Times
O poveste tandră, sfâșietoare, impecabil regizată despre dragoste și moarte.
Peter Bradshaw – The Guardian
Noul film al lui Michael Haneke, un studiu despre efectele îmbătrânirii și ale demenței asupra unui fericit cuplu căsătorit, este un exemplu de cinematografie de cel mai înalt nivel.