Battle: Los Angeles (2011)

Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles

Premieră:
01-04-2011
Durată:
116 minute
Floryan – FilmeTari
Invadarea Lumii: Los Angeles este un fel de Independence Day privit mai mult din ochii soldatilor. Imi aduce aminte de “Black Hawk Down” (si am vazut ca si altora le aduce aminte) ca stil de “supraveghere” a unitatii militare din prisma careia ni se spune povestea, dar si de Cloverfield ca stil de filmare (fara trepied). Spre deosebire de cel din urma, Battle: Los Angeles nu devine obositor, iar vizionarea intr-un cinematograf digital este o adevarata placere.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Marea majoritate a spectatorilor s-ar putea să nu aprecieze multele locuri comune ale scenariului, lacrimogenia unor scene, pedala apăsată adânc pe subiectul eroismului american şi… efectele speciale numeroase, dar până la urmă prin nimic spectaculoase.
Veronica Placintescu – metropotam
Filmul este zgomotos, haotic, violent, cliseic si am continua si cu alte prerogative, insa e suficient ca sa intelegeti la ce ne referim. Chiar si pentru un fan al genului science-fiction Battle: Los Angeles va fi o dezamagire. Ori si-au batut joc producatorii de o poveste interesanta, aflata in categoria misterelor precum experimentul Philadelphia, ori chiar au avut intentia premeditata de a realiza acest film de duzina.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Tot orașul sare în aer, se desface în bucăți. Bucăți care ard. Iar dacă asta e ceea ce cauți, exact acest lucru îți oferă filmul, fără întrerupere, dar într-un fel anume care face dintr-un film prost o adevărată distracție.
Kim Newman – Empire
Liebesman nu este interesat să concureze cu District 9 sau Monters, ci-l interesează doar distrugerea Los Angeles-ului și să împuște extratereștrii.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
„Battle: Los Angeles” este zgomotos, violent, urât și stupid.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Battle Los Angeles prezintă fiecare clișeu al filmelor de război sau cu invazii extraterestre timp de două ore pline de zgomot și acțiune, dar fără nimic altceva.
A.O. Scott – N.Y. Times
Pe măsură ce trece de la actul II la actul III, Battle: Loss Angeles se dovedește a fi un film prost.
Jim Vejvoda – IGN
Toate problemele filmului sunt așternute pe hârtie. Scenariul este încărcat de dialoguri stângace, în timp ce personajele sunt tipice, fără nimic original.
Gabe Toro – IndieWire
Este un film fără nicio valoare și fără subiect, produs de o mașinărie a Hollywood-ului menită să furnizeze publicului cea mai proastă și mai puțin ofensatoare versiune a ceea ce noțiunea de entertainment poate însemna în ziua de azi.
Massawyrm – Ain’t It Cool News
Destul de inteligent pentru a fi pe placul celor ce iubesc cu adevărat filmele, dar și suficient de accesibil pentru a mulțumi și mulțimile din multiplexe.
Anton Marshall – Channel 24
Sunt multe chestii în neregulă la Battle: Los Angeles. Foarte multe. Dar adevărul e că bărbaților le va plăcea. sunt 114 minute cu explozii, arme, extratereștrii și câteva scurte momente de vorbărie, în care te poți duce la baie.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Regizorul Jonathan Liebesman (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) probabil că s-a gândit că mișcând încontinuu camera pe tot parcursul filmului îi oferă acestuia un aer de documentar, dându-ți impresia că te afli în mijlocul evenimentelor care se întâmplă pe ecran; însă, nu reușește decât să-l facă să semene cu un spectacol de televiziune, făcându-te să-ți dorești să dai pe repede înainte și să treci de toate discursurile, pentru a vedea doar părțile bune.
Katerina Sakkas – FilmInk
Iată filmul pe care așteptau să-l vadă toți cei dezamăgiți anul trecut de Monsters.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Teoretic, Battle: Los Angeles pare a fi distractiv. Practic, este impersonal și fără fond sau formă.
Clem Bastow – The Vine
Bun venit la Battle: Los Angeles, un film zgomotos și foarte prost despre invazia extraterestră, care ori de va deprima, ori te va surzi (sau ambele).
Drew McWeeny – HIT FIX
Dacă filmul este cât de cât reușit, aceasta e datorită lui Liebesman și mi-aș fi dorit să beneficieze și de un scenariu bine scris, pentru a realiza cu adevărat cât de bun poate fi. Însă, în forma prezentă, filmul e suficient de bun încât vă sfătuiesc să-l vedeți la cinema dacă puteți. Nu e chiar Black Alien Down, așa cum își dorește, dar se apropie foarte mult; chiar și numai pentru asta merită văzut.
Jim Vejvoda – IGN
Cu trimiteri la thriller-ele cu avocaţi din anii ’80 şi ’90, The Lincoln Lawyer este realizat cu îndemânare şi bine interpretat.