Battleship (2012)

Battleship

Premieră:
20-04-2012
Site oficial:
Battleship (2012)
Distribuitor:
Dragoş Marin – Film Reporter
Battleship este remarcabil de lipsit de inspiraţie chiar şi pentru liga din care face parte, punând într-o lumină mai bună filme altfel greu de apărat.
Gruia – metropotam
Avem un scenariu slab, cu gauri prin care povestea aluneca de mute ori si te lasa cu semne mari de intrebare la sfarsit. Avem clisee cu nemiluita, astfel ca totul este iritant de previzibil si… patriotic. Mai avem o poveste de dragoste siropoasa, niste Rihanna ca sa mearga bine product placement-ul si un buget imens pentru efecte speciale care sa-ti tina mintea ocupata timp de aproape doua ore.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Battleship este mult, mult prea lung (aproximativ două ore şi zece minute) pentru ceea ce oferă
Mihaela – Filme-cărți
Trecem insa peste motivatia ridicola a conflictului sau lasata pur si simplu in voia imaginatiei spectatorului si vom privi „Battleship” ca o provocare adresata iubitorilor de efecte vizuale, haos, arme uimitoare, inovatoare, strategii de lupta, „Arta razboiului” pe intelesul(si pielea) alienilor.
Ioanina Pavel – Raluk
Daca s-ar fi vrut un film serios, care sa urmareasca maturizarea protagonistului, fortata de imprejurari extreme, ar fi ratat tinta. Dar toate ambitiile de-acest gen au fost descarcate din timp, preferandu-se o structura scheletica, aerodinamica, de entertainment suta la suta.
Simona – FilmeTari
Battleship este un film slăbuţ, un science-fiction în care recunoşti uşor replici şi situaţii văzute de nu ştiu câte ori. Două sute de milioane de dolari aruncaţi în mod deosebit pe efectele speciale, astfel încât producătorii au şi uitat că mai trebuie să existe un scenariu şi s-au limitat la o poveste cu extratereştrii care invadează lumea.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
O invazie extraterestră pe care numai U.S. Navy o poate opri ar trebui să fie captivantă, dar nu e.
Peter Travers – Rolling Stone
Battleship e numai zgomot și ciocniri de metal, se afundă în superficialitatea Armageddon-ului al lui Michael Bay și sapă adânc până la nivelul extirpării creierului din trilogia Transformers.
Neil Genzlinger – New York Times
are o poveste la fel de lipsită de ambiție precum o cină formată din macaroane: familiară și ușor de mâncat, dar fără să aibă o anume valoare nutritivă.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
E un Pearl Harbor mai inteligent, mai puțin siropos și cu mai mulți extratereștri.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Battleship este realizat în tradiția filmelor Transformers, tot bazate pe jocuri Hasbro, și parcă ai impresia că Hasbro i-a arătat regizorului Peter Berg câteva filme de-ale lui Michael Bay și i-a spus să facă ceva asemănător.
Drew McWeeny – HIT FIX
rezultatul este un aspirant la statutul de blockbuster, care ar trebui să fie studiat în școlile de film drept exemplu a ce se întâmplă când partea comercială devine mai importantă decât conceptul în sine.
Chris Tilly – IGN
Battleship jocul este un clasic care-ți stimulează mintea, solicită logică, intuiție și o strategie bine gândită. Battleship filmul, din nefericire, nu posedă niciuna dintre aceste calități iar rezultatul este un blockbuster sci-fi dezamăgitor și surprinzător de plictisitor.
Catherine Shoard – The Guardian
Dacă Transformers ți s-a părut puțin prea subtil, atunci filmul acesta ți se va părea perfect.
Megan Lehmann – Hollywood Reporter
Cu niște efecte vizuale impresionante, Berg se luptă cu o armată întreagă de clișee și cu niște dialoguri cu adevărat oribile.
Cara Nash – FilmInk
Se laudă singur ca fiind mare, obraznic și entertainment deloc inteligent – și nici nu încearcă să fie altceva.
Philip De Semlyen – Empire
O ratare.