Beasts of the Southern Wild (2012)

Tărâmul visurilor

Din distribuție: ,
96%
Premieră:
12-04-2013
Gen:
Durată:
92 minute

https://youtu.be/87eOdcf-0-k

Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Este despre dragoste şi despre bucuria de a trăi, este despre inocenţă şi despre pierderea ei, este despre poveşti şi imaginaţie, este despre maturizare şi copilărie, este despre curajul de a fi fericiţi în orice împrejurare.
Dan Romașcanu – Filme-cărți
un film straniu, diferit, frumos, o poveste de maturizare sub umbra ameninţării unei catastrofe apocaliptice, care se petrece în ceaţa, aburii şi apele mlaştinilor din sudul Louisianei. Un film care merită toate premiile pe care nu le va primi.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
Beasts of the Southern Wild este un must-see, nu va lasati ghidati doar de lista de premii si nominalizari (binemeritate), lasati-va purtati de povestea lui Hushpuppy – micuta Quvenzhané Wallis nominalizata la un premiu Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal are in fata ei o cariera promitatoare iar maniera in care intra in rol te rapeste din cotidian si te transpune in poveste.
un film sălbatic mai ales din punct de vedere al structurii. El pare să nu dețină un fir narativ logic, cu atât mai puțin unul în răspăr. Toate momentele filmului sunt delimitate de lacune spațiale sau temporale care ne indică faptul că avem de-a face cu un altfel de film căruia trebuie să îi aplicăm diferit aparatul perceptiv.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
Beasts of the Southern Wild a fost cu siguranta surpriza in acest sezon al Oscarurilor, insa filmul in sine este o surpriza, pentru ca vine ca o revelatie a faptului ca inca se mai pot face povesti magice la Hollywood.
Anca G – Film Sinopsis
Filmul e o poveste alegorică despre curaj și devenire. Hushpuppy e cel mai simpatic personaj-copil care se crede stăpânul fiarelor, de la Mowgli încoace.
Steve Prokopy – Ain’t It Cool News
Uită-te la filmul acesta, pentru binele și îmbogățirea sufletului tău.
Peter Bradshaw – The Guardian
Filmul de debut al lui Benh Zeitlin este jumătate film, jumătate halucinație […], ambițios și imperfect, dar debordând de energie.
Damon Wise – Empire
Frumos, amuzant, actual și delicat, acesta este filmul arthouse american al anului.
Jim Poe – FilmInk
Beasts Of The Southern Wild este un film de neuitat, plin de idei și imagini care-ți rămân în minte, chiar dacă nu le controlează de fiecare dată.
Roger Ebert – RogerEbert.com
Uneori apar filme miraculoase, făcute de oameni de care n-ai auzit, cu actori necunoscuți, orbindu-te cu geniul lor creativ. „Beasts of the Southern Wild este unul dintre cele mai bune filme ale annului.
Clay Steakley – Paste Magazine
Beasts of the Southern Wild este remarcabil, bizar și frumos.
Peter Travers – Rolling Stone
Beasts of the Southern Wild este un film care schimbă regulile, stârnindu-ți din nou entuziasmul pentru filme.
Drew McWeeny – HIT FIX
Grozav de original, cu o imaginație bogată și binecuvântat cu una dintre cele mai bune interpretări ale unui copil… ar putea foarte bine să fie primul mare basm modern filmat, de la City Of Lost Children încoace.
Eric Kohn – indieWire
Sunt multe lucruri de care să te minunezi, dar mult prea puține care să te facă să simți ceva.
A.O. Scott – New York Times
Acest film este o explozie de puritate, de bucurie improbabilă, un film de acțiune violent și captivant, cu o protagonistă care poate sta alături de Katniss Everdeen, Prințesa Merida și alte eroine curajoase ale lui 2012.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
O nouă dramă extraordinară, a cărei ferocitate, la fel ca eroina sa, Hushpuppy, în vârstă de 6 ani, te prinde și nu-ți mai dă drumul.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Acest film e mic, realizat local și cu totul deosebit. Dar, în același timp, este o dovadă de frumusețe și originalitate
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Beasts of the Southern Wild este o evocare poetică a unui mod de viață uitat și un imn închinat optimismului și încrederii în propriile forțe.