Black Mass (2015)

Black Mass: Afaceri murdare

Premieră:
02-10-2015
Durată:
122 minute
Site oficial:
Black Mass (2015)
Blugii strâmți, accesele de furie specifice unui omuleț nu prea înzestrat din niciun punct de vedere și look-ul de Ray Liotta nu m-au convins că Johnny s-ar îndrepta pe calea cea bună după o lungă perioadă de timp în care pare să se fi jucat numai pe sine. Dar nu-i vina lui, e vina filmului, scenariului care nu excelează la niciun capitol deși ar fi putut să o facă cu câteva indicații regizorale mai bine împământenite, cu ceva mai multe profunzimi și laturi ale personajelor.
Emil Călinescu – CinEmil
Black Mass: Afaceri Murdare va deveni unul dintre filmele de referinta ale subgenului Mafia Movies. Se bazeaza, in buna parte, pe fapte reale, avand, fata de altele, avantajul folosirii numelor reale ale personajelor.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Cu o poveste tipic hollywoodiană, care relatează, totuși, un fapt real – lupta FBI-ului cu o grupare mafiotă italiano-americană care activează în sudul orașului Boston, în anii 70 -, spusă, evident, tot în stil hollywoodian, producția ar risca să devină un alt film de sertar despre mafie și gangsteri […], însă rolul lui Depp se dovedește a fi locomotiva ce tractează întreaga producție.
Răzvan Nistor – Gazeta de Film
Black Mass: Afaceri Murdare readuce un suflu filmelor cu mafioti si FBI, dar face mai mult de atat, ii da lui Depp ocazia sa ne arate adevaratul sau talent, ingropat in ultima vreme in roluri de mascarici.
Laurențiu Paraschiv – MovieNews
Deși scenariul lasă de dorit, Johnny Depp e incredibil în cel mai bun rol al carierei sale.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Un film sumbru și claustrofobic, care ne scufundă complet în lumea întunecată a crimei șia a complicității.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.com
În ciuda tuturor aspectelor sale negative, este primul film american despre gangsteri, de la „Eastern Promises” încoace, care chiar aduce ceva proaspăt poveștii clasice de acest tip.
Jim Vejvoda – IGN
Black Mass are mult mai multe elemente pozitive decât din acelea negative
Peter Travers – Rolling Stone
Îi ierți toate întortocherile, abaterile de la ideea principală și intrigile secundare, datorită interpretării fenomenale a lui Depp și datorită felului în care prezintă morala legii din ambele părți.
A.O. Scott – New York Times
Sunt neîncrezător, ca orice adept al pacifismului, cu privire la farmecul unui film bun cu gangsteri. Dar Black Mass nu este așa ceva.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Este un film foarte bun despre un om foarte rău.
Brian Tallerico – RogerEbert.com
Black Mass este entertainment solid, realizat cu pricepere.
Eric Kohn – Indiewire
În timp ce Black Mass încearcă să examineze impactul corupției de-a lungul a mai multor decenii, Depp interpretează ca și cum s-ar afla în mijlocul unui film horror.
Geoffrey Macnab – The Independent
Regizorul Scott Cooper reușește să redea realist lumea gangsterilor din Boston.
Jessica Kiang – The Playlist
Black Mass este exact ca machiajul lui Johnny Depp: nu știm ce – dacă chiar se întâmplă ceva – ce se întâmplă sub acea fațadă, și cel mai mare defect al său este cât de aproape reușește să semene cu ceva real.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un film obraznic cu gangsteri, realizat după o poveste realăextraordinară, pe care o spune în termeni familiari.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Depp strălucește într-un biopic cu gangsteri bine realizat.