Blue Jasmine (2013)

Blue Jasmine

Regia:
Scenariu:
98%
Premieră:
06-09-2013
Gen:
Durată:
98 minute
Site oficial:
Blue Jasmine (2013)
Distribuitor:
,
Vlad Dulea – vlad.dulea.ro
Blue Jasmine este cu siguranță unul din cele mai bune filme ale lui Woody Allen, cel puțin din ultimii douăzeci de ani. O introspecție în cele două lumi care domină astăzi America: pe de-o parte cea bogată și sofisticată, iar pe de altă parte cea săracă și simplă.
Corina Niţescu – Am doar 18 ani
După ce ieşi din sala de cinema, încă te mai gândeşti la capcanele în care au intrat personajele din Blue Jasmine și la moduri în care tu, la rândul tău, le-ai putea evita dacă ar fi cazul.
Mihaela Mandru – Filme-cărți
Daca il iubiti pe Woody Allen, nu mai e cazul sa va recomand cu caldura acest film, daca insa va situati in tabara adversa ignorati numele regizorului si mergeti sa va delectati cu un recital actoricesc impresionant, probabil, prima nominalizare la Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin.
Dragoş Marin – Film Reporter
Îmi e greu să îmi dau seama cum ar fi arătat Blue Jasmine fără Cate şi cât din personajul ei se afla pe hârtie, dar asta contează mai puţin. Noi rămânem cu unul dintre cele mai solide proiecte ale lui Woody Allen din ultimii ani, iar Blanchett cu un rol (sper) de Oscar.
Ioana Bărbărie – FilmeTari
La venerabila vârstă de 80 de ani Woody Allen pune mai mult suflet într-un singur film decât au 99% din cele pe care le-am văzut anul acesta… împreună.
Vlad Iordache – Orașul meu
Este o placere de fiecare data cand un nou film semnat Woody Allen ajunge pe marile ecrane, iar Blue Jasmine nu face exceptie.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.com
Un film bun de Woody Allen este o adevărată bucurie zilele acestea și, pe alocuri, Blue Jasmine este unul extraordinar de bun, aproape egalându-l pe Match Point, din 2005. Să sperăm că nu se va opri niciodată.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Cea mai sumbră dramă a lui Woddy Allen de până acum.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
un film intens și captivant
Manohla Dargis – New York Times
un film emoționant, uneori, amuzant
Peter Travers – Rolling Stone
Vrei să vezi o interpretare fantastic de bună, de la comic, la tragic, și fiecare emoție electrizantă dintre cele două extreme? Privește-o pe Cate Blanchett în Blue Jasmine.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Cate Blanchett joacă extraordinar în rolul unui alt personaj feminin memorabil al lui Woody Allen.
David Ehrlich – Film.com
Cel mai bun film al lui Woody Allen, de la Bullets Over Broadway, din 1994.
Rodrigo Perez – The Playlist
scenariul este uneori stângaci și inconsistent, dar interpretarea fenomenală a lui Cate Blanchett merită, cu prisosință, Oscarul.
Eric Kohn – Indiewire
Blue Jasmine îi aparține lui Blanchett, adevăratul auteur al filmului.