The Book Thief (2013)

Hoţul de cărţi

42%
Premieră:
28-02-2014
Durată:
131 minute
Distribuitor:
Corina Niţescu – Am Doar 18 Ani
Povestea este una despre prietenie, despre cunoaştere şi autocunoaştere, despre supravieţuire şi dreptate, despre curaj şi speranţă. Este ca o pagină de istorie care aduce în prim-plan dorinţa de autodepăşire şi de transformare a celor din jur.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Şovăiala emoţională a scenariului este salvată în mare parte datorită actorilor, mai ales a simpaticei Sophie Nélisse, actriţă de origine canadiană descoperită după apariţia în filmul nominalizat la Oscar Monsieur Lazhar.
Dragoş Marin – Film Reporter
Dacă tai cu totul ultima jumătate de oră (în care se prăbușește de tot și realizezi că nu se duce, de fapt, nicăieri), rămâi cu o melodramă inofensivă și cam insipidă, fără mari ambiții să rămână în istorie, cu cel puțin o lecție de viață valoroasă: „orice mamă își iubește copilul. Chiar și cea a Führer-ului”.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Fără multe scene de luptă, fără multe bombardamente sau situaţii cumplite, filmul are o poezie a lui specială. Şi multe scene originale, nemaivăzute în alte filme de război.
Peter Bradshaw – The Guardian
Este o abordare obtuză a istoriei şi a răului istoric, care sunt învăluite într-o baltă de sentimentalisme.
Ian Freer – Empire
Câteva interpretări bune şi intenţiile bune nu pot compensa lipsa de dramatism şi de impuls emoţional. Este eficient, dar nu suficient de eficient.
Cara Nash – FilmInk
Această adaptare îşi pierde direcţia uneori, dar de cele mai multe ori este emoţionantă şi bine interpretată.
Stephen Farber – Hollywood Reporter
Interpretările de calitate nu pot salva în totalitate această poveste serioasă despre supravieţuire în Al Doilea Război Mondial.
Peter Travers – Rolling Stone
Dacă poate exista aşa ceva ca o fabulă contemplativă, drăguţă despre moarte şi Holocaust, atunci The Book Thief este aceea.
Stephen Holden – New York Times
Un kitsch neruşinat despre Holocaust, realizat pentru Oscar.
Robert Abele – Los Angeles Times
De ce este „The Book Thief” realizat în Germania nazistă, dacă nu se implică în a prezenta momentul zdruncinător al erei respective?
Jordan Hoffman – Film.Com
O reprezentaţie jenantă a unei literaturi siropoase nefiltrate.